Teknoloji

Samsung’un yeni Wireless USB yongaseti düşük güç tüketimiyle HD video aktarımını mümkün kılıyor

Düşük güç tüketimi ve yüksek bant genişlikli uygulamaları desteklemek kulağa hoş gelen bir kombinasyon. Samsung’un yepyeni Wireless USB yongaseti sayesinde bu evlilik gerçekleşebilir hâle gelecek.

Samsung’un Ultra Genişbant teknolojisini baz alarak geliştirdiği bu yeni teknoloji mobil cihaz ile ona bağlı ikinci bir cihaz arasında yüksek çözünürlüklü görüntü akışını etkin kılmak için tasarlandı. Samsung’a göre iki yongalı bu çözün dijital fotoğraf makinesi, video kamera, TV, PC, tablet, projektör, taşınabilir sabit disk, Blu-ray oynatıcı ve cep telefonu gibi cihazların 300 mW’tan daha düşük bir ortalama güç tüketimiyle maksimum 480 Mbps’lik veri transferi sağlamasına imkan tanıyor. Pili çok azalmış bir akıllı telefon ortalama süresi 20 dakikalık bir diziyi aktarmak için yeterli gücü kendinde bulabilecek.

Samsung’un bu yeni teknolojisinin yukarıda saydığımız cihazlara ne zaman gireceği konusunda net bir bilgi yok. Ancak yongasetin seri üretimine yılın son çeyreğinde başlanacağını göz önünde bulundurursak yılbaşından sonraki CES 2011’de bu teknolojiyi barındıran cihazları görebiliriz.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER