Manşetler

Samsung’un yeni Galaxy akıllı telefonunda çalışacak 1.4 GHz Exynos 4 Quad işlemci tanıtıldı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un gelecek perşembe günü düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtılacak olan yeni Galaxy cihazının içinde bulunacak işlemci duyuruldu. “Exynos 4 Quad” olarak adlandırılan yonga çekirdek başına 1.4 GHz’lik çalışma frekansına sahip ve ARM Cortex A9 mimarisini temel alarak geliştirildi.

Samsung, bu işlemcinin 32nm High-k Metal Gate teknolojisi, güç yönetimi, çekirdek başına dinamik voltaj ve frekans ölçekleme gibi özelliklere sahip olduğuna dikkat çekti. Güney Koreli şirket Exynos 4 Quad’in ilk olarak mayıs başında tanıtılacak gelecek Galaxy akıllı telefonunda yer alacağını saklamak gereğini duymadı. Bu arada Samsung bu yongayı diğer büyük cihaz üreticilerine de tedarik etmeyi planlıyor.

Exynos 4 Quad işlemci Exynos 4 Dual ile uyumluluk gösteriyor, Samsung da bunun üreticilerin gelecek telefonlarında yeni işlemciye geçiş yapmalarını kolaylaştıracak bir etken olduğuna inanıyor. 1080p / 30fps video oynatma ve kayıt yeteneklerine sahip olan bu işlemci HDMI 1.4 için bir arayüz ve gömülü görüntü işareti işleme arayüzü de barındırıyor. Samsung’a göre bu işlemci 45 nm tabanlı selefine göre iki kat daha iyi işlemci gücü ve yüzde 20 daha düşük güç tüketimi sunuyor.

Video: Samsung Exynos 4 Quad Tanıtım Videosu

İlgili – Samsung (1)
İlgili – Samsung (2)

İLGİLİ HABERLER