Teknoloji

Samsung’un yeni ev sinema sistemleri Türkiye’de satışa çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sinema keyfini eve taşımak isteyenler için Samsung stil sahibi seçenekler sunuyor. Bu seçenekler arasında küp şekilli, modüler Blu-ray ev sinema sistemi HT-D7100, 7.1 kanal, süper yüksek frekanslı hoparlör ve genişbant amfi sayesinde daha doğal ve gerçek ses sunan HT-D6730W, tek entegre bileşen içinde Blu-ray oynatma, 3D içerik izleme ve internet hizmetlerine erişim özelliği sunan dünyanın ilk 7.1 kanal AV alıcısı HW-D7000 ve yüksek kaliteli 3D ses üreten gelecek nesil ses çubuğu HW-D550 yer alıyor.

Samsung’un bu yeni ev sinema sistemleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi almak için aşağıdaki kapsamlı basın bültenine göz atabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Samsung’dan Stil Sahibi Yeni Ev Sinema Sistemleri

Samsung’un  2011 Ev Sinema Sistemleri Serisi?nde 1,300W Full 7.1 Surround Ses Çıkış Özelliği, Blu-Ray Oynatıcı ile Entegre bir AV Alıcısı ve Kompakt Boyutta Bir Ses Çubuğu Bulunuyor

Tüketici elektroniğini lider isimlerinden Samsung, Blu-ray entegrasyon ve kablosuz bağlantı özelliklerini üstün ses kalitesi ile bir araya getiren yeni ev sinema sistemlerini tüketiciye sunuyor. 3D, 2D, HD ya da diğer formatlardaki akıcı içerikleri evde izleme deneyimini zenginleştirecek bu sinema sistemleri, stil yansıtan çizgileri ile de göz dolduruyor.

Samsung’un bu seride 4 modeli öne çıkıyor. Benzersiz, modüler, küp şekilli Blu-ray ev sinema sistemi  HT-D7100, yeni surround ses teknolojilerine sahip 7.1 kanal ev sinema sistemi, daha doğal ve gerçek ses için süper yüksek frekanslı hoparlör ve genişbant amfi model HT-D6730W, tek bir entegre bileşen içinde Blu-ray oynatma, 3D içerik izleme ve internet hizmetlerine erişim özellikli dünyanın ilk 7.1 kanal AV alıcı HW-D7000 ve yüksek kaliteli 3D ses çıkaran gelecek nesil ses çubuğu HW-D550.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy, yeni sistemlerle ilgili açıklamasında, “3D insanların hayalgücüne hakim oldu. Yeni ev sinema sistemleri serimiz evde sinema keyfini ve 3 boyutlu eğlence deneyimini tam anlamıyla yaşatmak için üstün ses özellikleri sunuyor. Samsung her yaşam tarzına uygun yenilikçi ürünler tasarlamaya devam ediyor” dedi.

Ev Sinema Sistemlerinde Küp Şekilli Tasarım
3D sinema deneyimini evlere taşıyan yenilikçi Samsung HT-D7100 3D Blu-ray ev sinema sistemi özgün, modüler, küp şekilli bir tasarıma sahip.  Model, hem Blu-ray format için, hem de standart DVD formatı için HD 1080p video oynatma özelliğini destekliyor. Ayrıca eski, HD özellikli olmayan içerikleri de full 1080p’de oynatılabilecek formata dönüştürüyor. HT-D7100’un 2D içeriğini 3D’ye dönüştürmek için güçlü bir video işlemcisi de bulunuyor.

Uluslararası Tüketici Elektronikleri Fuarı CES’in Yenilikçi Tasarım ve Mühendislik Onur Ödülü’ne layık görülen HT-D7100 modeli, farklı, metalik retro tasarımlı uydu hoparlörlere sahip. Sistemi oluşturan her bir parça, ayrı ayrı bir kitaplığa konulabilecek kadar küçük olması ile dikkat çekiyor. Bu da bu sistemi özellikle dar yaşama alanları olup, güçlü ses çıkışı (110 watt) arayışı içinde olanlar için ideal kılıyor. Buna ek olarak, tüketicilerin sistemi kurmayı planladıkları oda için en iyi ev sinema sistemi konfigürasyonunu seçebilmesine olanak sağlamaya yönelik olarak üründe Kablosuz HD Video aktarım özelliği ile kablosuz subwoofer da yer alıyor.

Ana alıcıda dahili kablosuz internet erişimi için Wi-Fi özelliği yer alıyor. Wi-Fi bağlantısı ile  Samsung Apps üzerinden interaktif, web tabanlı içeriklere erişilebiliyor. Alıcıda ayrıca tüketicilerin şarkı, film ve fotoğraflarını doğrudan DLNA sertifikalı PC, fotoğraf makinesi ve mobil cihazlarından geniş ekranlı TV’lerine aktarabilmeleri için kablosuz bir şekilde tüm dijital cihazlarını senkronize edebilmelerini  sağlayan AllShare? özelliği de yer alıyor.

HT-D7100 sisteminde Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio gibi birçok üstün kaliteli ses formatını destekleme özelliği bulunuyor. Sistemde bu özelliğin yanısıra, 3D içerikleri izlerken sarmal bir ses deneyimi yaratan ve 3D resimlerle hareket eden sesler oluşturan gelişmiş, 3D Ses olarak adlandırılan, dahili DPS efekt üreticisi yer alıyor. Samsung’un gelişmiş Crystal Sound Plus teknolojisi ile HT-D7100, dinleyiciyi ve ekipmanı parazit sinyaller ve sesin ani yükselmesinin sebep olacağı potansiyel hasarlardan koruyan hassas ses üretiyor.

Daha Doğal ve Gerçekçi Sesler Sunan 7.1 Kanal Ev Sinema Sistemi
CES Yenilikçilik ve Tasarım Ödülü’ne layık görülen bir diğer seri olan Samsung HT-D6730, Hi-fi (sesi en doğal haliyle çıkarma) özelliği içeriyor. Model, HT-D7100’ün full 1080p HD özellikli Blu-ray diskleri oynatma ve 3D içerik görüntüleme özelliklerini güçlü, 1,300W 7.1 kanal ev sinema sisteminde biraraya getiriyor. Genişbant, amfi ses düzeyini 50kHZ’e çıkarıyor. Bu düzey standart ev sinema sistemi amfilerinin çok üzerinde. Sete dahil olan süper yüksek frekanslı hoparlör ile biraraya geldiğinde bu özellik, kullanıcıya hem 2D hem de 3D formatta çok daha gerçekçi ve doğal ses deneyimi sunuyor.

HT-D6730W, Dolby Digital Plus, Dolby True HD ve DTS-HD Master Audio gibi HD formatlarının yanısıra Samsung’un Crystal Sound Plus ve 3D Ses teknolojisini de destekliyor. HT-D6730W, Samsung’un Gelişmiş Dikey Surround ses özellikli ilk ev sinema sistemi. Duvara monte edilebilen hoparlörler düzenli bir görünüm için dikey bir kasa içinde bulunuyor.

HT-D6730W’da dahili Wi-Fi bağlantı özelliği yer alıyor. Bu özellik sayesinde, AllShare ile cihazlar kablosuz şekilde senkronize edilebiliyor ve Samsung Apps kullanılarak web tabanlı içeriklerin yanısıra bellenim güncellemeleri de alınabiliyor. İzleme odasında kordonsuz ve kablosuz şekilde kurulabilmesini sağlayan kablosuz arka hoparlörleri de bulunuyor. Ayrıca, Apple-lisanslı iPod/iPhone yuvası müzik, sinema ve iTunes’da kayıtlı diğer medya dosyalarına sorunsuz erişim sağlıyor.

Samsung’un stil yansıtan HDTV serilerini tamamlayacak şekilde tasarlanan HT-D6730W geceyarısı siyahı rengi, parlak cilalı çizgileri ve zarif hatları ile kurulu olduğu odanın diğer dekor unsurları ile kolayca uyum sağlıyor. Sistem sekiz hoparlörden oluşuyor: net diyaloglar için geniş merkezi kanal hoparlörü, geniş ancak gözü rahatsız etmeyen kablosuz bir subwoofer, iki adet dikey süper yüksek frekanslı hoparlör ve dört adet surround hoparlör. Hoparlörler, sesin daha net çıkması için koruma ızgarasız çalışıyor ve bu da retro bir görünüm kazandırıyor.

Dünyanın ilk Internet Bağlantı Özellikli, Entegre Blu-Ray 7.1 AV Alıcısı Evde gerçek bir sinema salonu deneyimi yaşatmak için tasarlanan Samsung’un Blu-ray AV Alıcısı HW-D7000, tek bir entegre bileşen içinde 3D Blu-ray oynatma ve internet tabanlı hizmetlere erişim özellikli dünyanın ilk 7.1 kanal AV alıcısı olma özelliğini taşıyor. HW-D7000, Samsung Apps aracılığıyla içeriklere erişebiliyor ve Daily Motion ve Youtube gibi web tabanlı içeriklerden sinema filmleri gösterebiliyor ve müzik parçaları  çalabiliyor. Dahili Wi-Fi özelliği ve DLNA uyumlu olması sayesinde, tüketicilerin lisanslı cihazları arasında içerik paylaşmalarına yardımcı oluyor.

HW-D7000’in tasarımında fırça efektli metal çizgiler ve içinde entegre Blu-ray disk yerleştirme yuvasını saklayan parlak bir panel yer alıyor. Blu-ray kapağı açıldığında, ekran aşağı hareket ediyor ve disk yerleştirme yuvası açığa çıkıyor. Sofistike bir görünüme sahip olan dokunmatik ekran, kullanıcının ekrandaki ikonlara hafif bir dokunuşuyla sistem içinde gezmesine olanak sağlıyor. Model, alıcı ve Blu-ray’i kontrol eden tek bir uzaktan kumanda ile sunuluyor.

7.1 kanal hi-fi kalitede kuvvetlendirici ile donatılmış olan HW-D7000, pazarda mevcut olan tüm hi-fi hoparlörlerle birarada kullanılabiliyor. Hoparlör bağlantı uçları kablo bağlantı somunları ile daha büyük hoparlörlere bağlanabiliyor. AV alıcısı, daha yüksek kaliteli surround ses için Dolby TrueHD ve DTS HD Master Audio’yı destekliyor. Alıcıda en yeni surround kod çözücü olan ve daha ileri düzeyde ses deneyimi için ekstra yükseltme kanalı oluşturan Dolby Pro Logic IIz yer alıyor.

3D eğlence deneyimi sunmak için HW-D7000’de 120 watt/kanal 3D Ses özelliği yer alıyor. Bu özellik sistemin kurulu olduğu odayı adeta bir sinema salonuna çevirecek kadar güçlü.  Sistemde ayrıca kullanıcıların herhangi bir 3D TV’de 3D filmleri keyifle izlemeleri için 3D teknolojisi de yer alıyor.

HW-D7000’de kullanıcıların cihazlarını Anynet (HDMI-CEC) ile kolayca düzenlenmelerine olanak sağlayan dört adet HDMI girişi bulunuyor. Modelde ayrıca 3D video geçişi ve ARC özelliği yer alıyor. Bu özellikler kullanıcının tek bir HDMI kablosu kullanarak, TV’lerinden gelen sesi alıcıya geri aktarmalarına olanak sağlıyor.

Gelecek Nesil Ses Çubuğu

Eskiyen ev sinema sistem konfigürasyonlarını tek bir basit çözümle yenilemek isteyen tüketicilere yönelik olarak tasarlanan yeni Samsung ses çubuğu HW-D550, 3D HDTV kalitesine uyum sağlamak için yüksek kalitede 3D ses özellikleri sunuyor. 3D Ses Derinliği Özelliği olarak adlandırılan gelişmiş, dahili DPS efekt üreticisi, ek uydu hoparlörlere gerek kalmadan 3D kalitesinde ses yaratmak için 3D videolarla senkronize oluyor. Modelde ayrıca Samsung’un Crystal Sound Plus teknolojileri de yer alıyor.

İnce, zarif, gümüş tasarımı, kolay konfigürasyonu, esnek HDMI bağlantı noktaları, ileri düzeyde ses geliştirme teknolojisi ve kablosuz subwoofer’ı ile dikkat çeken Samsung’un HW-D550 modeli arka yüzünde toplanan bağlantı kabloları sayesinde de görüntü kirliliği oluşturan unsurları ortadan kaldırıyor. Model, HDMI ARC’ı destekliyor. Bu da kullanıcının Ses Çubuğu’nu HDTV’ye bağlamak için yalnızca tek bir standart kabloya ihtiyacı olması anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER