Teknoloji

Samsung Electronics’in yeni CEO’su Oh Hyun Kwon oldu

Samsung Electronics, CEO’luk görevine Oh Hyun Kwon’un getirildiğini kamuoyuna duyurdu. Daha evvel şirketin yonga ve LCD birimlerinin başında olan Kwon, 2009’dan bu yana CEO’luk görevini yürüten Gee Sung Choi’den görevi devralacak. Choi ise başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerine devam edecek.

Güney Kore menşeili şirketten yapılan açıklamada; Boo Keun Yoon’un TV ve TV araçları biriminin, Jong Kyun Shin’in ise telekom ve bilgi teknolojileri biriminin başına getirildiği açıklandı. Yoon ve Shin’in Kwon’a bağlı olmayacağı belirtildi. Bu yönetimsel ayrılığın gerekçesinin ise Samsung tüketim malları grubunun, Samsung üretim grubu mallarını kullanarak haksız avantaj sağladığı iddiasını önüne geçmek olduğu söyleniyor. Telefon piyasasının en önemli oyuncularından biri olan Samsung, Apple’a da flash bellek ve işlemci tedarik ediyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Kun Hee Lee’nin oğlu Jae Yong Lee’nin ise COO’luk görevine devam edeceği belirtildi. Gelecekte şirketin başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Jae Yong Lee, babasının Güney Kore’de yaşadığı hukuki problemlerin şirketin küresel hedefleri önünde bir engel olmaması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER