ManşetlerTeknoloji

Samsung’un yapay zeka destekli yeni televizyon modelleri göz kamaştırıyor

samsung neo qled 8k

Samsung, CES 2024’te televizyon teknolojisinde yeni bir sayfa açtı. Özellikle 8K çözünürlükteki QN900D modeli üzerinden göz dolduran yapay zeka destekli özellikleriyle dikkatleri üzerine çekti. 8K içeriğin henüz yaygınlaşmaması gerçeğiyle yüzleşen şirket, bu engeli AI Upscaling Pro teknolojisi ile aşmayı hedefliyor. Bu sayede 4K veya daha düşük çözünürlükteli içerikleri 8K çözünürlüğe “yükseltebilen” bu cihaz, şirketin sunduğu en ince ve en premium 8K TV unvanını taşıyor.

İtiraf etmek gerekirse, günümüzde 4K’nın ötesinde bir çözünürlükte içerik sunan yayıncı sayısı oldukça sınırlı. Bu boşluğu Samsung, 65 ila 85 inç arasında değişen ekran boyutlarına sahip QN900D modelindeki AI Upscaling Pro özelliği ile doldurmayı amaçlıyor. Cihazın, HD veya SD içerikleri 4K’ya çevirme kapasitesi de bulunuyor.

Samsung’un yapay zeka teknolojisiyle donatılan televizyonları

QN900D’nin yanı sıra, şirket OLED teknolojisiyle güçlendirilmiş S90D ve S95D modelleriyle de pazarda konumlanıyor. Bu modeller, “OLED Glare Free” teknolojisini barındırarak, parlak ve karanlık odalarda dahi mükemmel görüntü kalitesi vadediyor. Samsung’a göre bu özellik, resmin görüş açılarını veya kontrastını etkilemiyor ve Pantone tarafından onaylanan standart renkleri başarıyla yansıtabiliyor. Ayrıca, 4K 144Hz panel ve sadece 11mm kalınlığı ile dikkat çeken S95D modeli, geliştirilmiş görüntü ve boyut seçenekleri sunuyor.

samsung oled tv

Yapay zeka destekli başka bir özellik olan Supersize Picture Enhancer, ekran büyüklüğü arttıkça daha fazla göze çarpmaya başlayan piksellerin sorununu ele alıyor. Ekran boyutu büyüdükçe piksellerin görünürlüğünü azaltmak ve algılanan keskinliği artırmak için AI upscaling yeteneklerini kullanıyor.

Samsung, 2024 yılında daha büyük ekran seçenekleriyle pazarın taleplerini karşılamayı hedefliyor. Neo QLED 8K ve 4K, QLED 4K ve Crystal UHD serileri artık 98 inç modellere de ev sahipliği yapıyor. Dev ekran boyutları, oturma odalarına daha sinematik bir izleme deneyimi getirirken, Samsung teknolojisinin yüksek çözünürlük kalitesini koruyup koruyamayacağı merak konusu olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER