Teknoloji

Samsung’un Tizen akıllı telefonu Z1 18 Ocakta çıkış yapabilir

samsung-z1-tizen-231214

Samsung’un Tizen işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonu için çok beklediniz, ancak bu bekleyiş en sonunda bitebilir. Dün hakkında çeşitli detayların internete sızdığı Samsung Z1 adlı cihazın çıkışı için gelecek yılın ilk günleri işaret ediliyor.

Bir Samsung yetkilisinin sözlerini haberleştiren Korea Economic Daily, Güney Kore merkezli şirketin Tizen işletim sistemiyle çalışan Z1’i 18 Ocak 2015’te Hindistan’da çıkaracağını öne sürdü. Samsung bu akıllı telefonun çıkışına dair ilk planları birkaç ay önce iptal etmiş, daha fazla Tizen uygulamasının hazırlanması için böyle bir adım atmıştı. Anlayacağınız, Samsung’un Tizen telefonu için bekleyiş uzun zamandır sürüyor.

Z1’in 4 inç WVGA ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, çift SIM kart yuvası, 3.2 megapiksel arka kamera, 3G bağlantısı gibi başlıca özelliklere sahip olması bekleniyor. Telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraflar dün sızmıştı, metal gövdeye sahi olduğu belirtilen bu telefonun maliyetinin 100 doların altında olacağı söylenmişti. Samsung’un Tizen telefonunun Android One telefonlarıyla rekabet etmesi bekleniyor.

Samsung’un Tizen telefonlarıyla gelişmekte olan pazarları hedeflediği biliniyor. Bu da söz konusu işletim sistemiyle çalışacak ürünlerin Batı pazarlarına pek gelmemesi anlamına geliyor. Ancak Türkiye gelişmekte olan bir pazar ve Samsung’un Tizen yol haritasının duraklarından bir tanesi de Türkiye olabilir. 2015 ile birlikte bu konuda daha net bir tablo oluşacaktır.

İLGİLİ HABERLER