Manşetler

Samsung’un süper telefonu Samsung Galaxy S II 1699 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de çıkışa hazırlanıyor – Galeri

samsung-galaxy-s-ii-turkiye-lansmani-00011Samsung’un bu yılın başlarında düzenlenen 2011 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı çift çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonu Samsung Galaxy S II‘nin yurtdışında piyasaya çıkışı geçtiğimiz ay itibariyle başlamıştı. Sıra bu ay içinde Türkiye’ye geliyor. Bugün İstanbul’da gerçekleştirilen ve gelişmelerini paylaştığımız lansman toplantısında yeni Galaxy S II ile tanışma fırsatı bulduk.

İlk izlenimlere geçmeden önce Samsung Galaxy S II ile ilgili genel bilgileri aktaralım. Çift çekirdekli 1.2 GHz işlemciye ve 4.3 inç’lik Super AMOLED Plus ekrana sahip olan Galaxy S II’nin 8 megapiksel kamerası 1080p / 30 fps video kaydı yapabiliyor. 1080p video içerik oynatımı da yapabilen bu cihaz Android 2.3 Gingerbread ve TouchWiz 4.0 kullanıcı arayüzüyle geliyor. Social, Readers, Music gibi Hub’lara sahip olan bu cihaz Türkiye’de iGO Navigasyon yazılımıyla birlikte satılacak. 16 GB’lık dahili belleğe sahip olan Samsung Galaxy S II ile birlikte 8 GB kapasiteli microSD kart da hediye edilecek, yani toplamda 24 GB’lık devasa depolama alanı söz konusu.

Samsung Galaxy S II’de dikkatimizi ilk çeken 4.3 inç’lik devasa Super AMOLED ekranı ve onun parlaklığı oldu. Oldukça keskin ve parlak olan bu ekran üzerinde TouchWiz 4.0 elemanları oldukça göz alıcı bir görünüme sahip. Cihazın ekranında oyun oynamak, film izlemek ayrı bir keyif. Galaxy S II’de jiroskop da var ve Samsung bu jiroskobun nimetlerinden sadece oyunlarda değil, kullanıcı arayüzünde de faydalanıyor. İlerleyen saatlerde yayınlayacağımız Galaxy S II ön inceleme videosunda bu örnekleri göreceksiniz. Cihazın bir başka ilgi çekici yanı ise inceliği… Sadece 8.49 mm’lik kalınlığa sahip olan cihaz böylelikle ekranın büyüklüğünün yaratacağı olumsuz etkiyi bastırmasını biliyor. Cihazın alanı geniş, kalınlık ise düşük, bu da cihazın elde fazla ağırlık hissi vermemesini sağlıyor. Plastikten yapılmış olmasına rağmen Samsung Galaxy S II’nin sağlamlık hissini fazlasıyla verdiğini söyleyebiliriz. Ekranın üzerini kaplayan cam ise çizilmelere karşı oldukça sağlam. Telefonun ekranına anahtar ile çizikler atmaya çalıştık, ekranda gördüğümüz sadece anahtarın bıraktığı lekeydi, camda herhangi bir çizik oluşmadı. Bu da, Galaxy S II’nin cepte rahatlıkla taşınabileceği anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S II ile birlikte farklı aksesuarlar da sunulacak. Masa dock’u, araç dock’u, HDMI adaptörü ve USB adaptörü Galaxy S II ile birlikte piyasaya sunulacak ve isteyen kullanıcılar ek ücretle bunlara sahip olabilecek. Lansman toplantısı sırasında bu cihazları test etme olanağı bulduk. Galaxy S II’yi masa dock’una taktığınızda karşınıza özel bir arayüz çıkıyor ve buradan temel işlevlere erişmek mümkün oluyor. Araç dock’u ise cihazın kamerasını açıkta bırakacak şekilde tasarlanmış, yolda giderken video çekmek isteyenler için bu iyi bir haber. USB adaptörü de Galaxy S II’nin USB-on-the-Go işlevinin kullanılmasını sağlıyor.

Samsung Galaxy S II ile ilgili ayrıntılı incelemeyi önümüzdeki günlerde Teknoblog’da bulacaksınız. 1699 TL’lik fiyat etiketine sahip olacak bu cihazın 24 Haziran tarihinde piyasaya çıkması bekleniyor. Zincir teknoloji mağazaları, cep telefonu mağazaları gibi satış kanallarında bu cihazı bulmak mümkün olacak. Ayrıca Turkcell de Galaxy S II için bir kampanya düzenleyecek. İsteyen Turkcell kullanıcıları 89 TL x 24 ay şeklinde ödemelerle bu telefona sahip olabilecek. Bu kampanya kapsamında her ay 250 MB’lık internet paketi de hediye edilecek.

Galeri: Samsung Galaxy S II Ön İnceleme
[nggallery id=604]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER