Teknoloji

Samsung’un sanal gerçeklik aygıtı Moonlight görüntülendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-project-moonlight-dedikodu-130814-2

Samsung Project Moonlight olarak adlandırılan sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor ve bu cihaza ait olduğu söylenen yeni bir görüntü sızdı. Önümüzdeki ay Samsung Galaxy Note 4 ile aynı etkinlikte tanıtılması beklenen bu müstakbel Samsung cihazının Google’ın I/O 2014’te katılımcılara dağıttığı kartondan yapılmış Cardboard başlığına benzer mantıkta çalıştığı, kutu içindeki lenslerle akıllı telefon ekranının görsel açıdan zenginleştirildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında Samsung’un bir VR başlığı üstünde çalıştığına dair dedikodular çıkmıştı. Şirketin Facebook’un Oculus Rift’i ve Sony’nin Project Morpheus’unun önemli oyuncular olacağı bir pazarda şimdiden yer etmek istediği söyleniyordu. Hatta Samsung’un başlığın yazılımı için Oculus VR ile işbirliği yaptığı da kaydedilmişti.

O zamanki dedikodular Samsung’un VR başlığının her bir göz için 960 x 180 piksel çözünürlük desteğine sahip iki OLED ekran barındıracağı şeklindeydi. Ayrıca başlığın evde kullanım amaçlı, kablo bağlanabilir ve giyilebilir yapıda olduğu, oyuncunun kafa hareketlerini oyuna yansıtır şekilde tasarlandığı söylenmişti.

samsung-project-moonlight-dedikodu-130814-1

Şimdiyse yukarıda sayılanlara ek olarak Project Moonlight’ın telefona microUSB portu üzerinden bağlandığı ve odaklama kadranı barındırdığı belirtiliyor. Sızan fotoğrafta Project Moonlight kafa aygıtı Samsung Galaxy S5’in yanında görüntüleniyor. Kapak benzeri bir yapıyla kapatılmış yuvanın içine telefonun yerleştirildiği görülüyor.

İLGİLİ HABERLER