Teknoloji

Samsung’un patent başvurusu entegre kulaklıklı kapasitif kalemi işaret ediyor

Günümüzün akıllı telefonlarını veya tabletlerini kapasitif dokunmatik ekranları sayesinde parmaklarımızla rahatlıkla kullanabiliyor olsak da, Samsung bazı cihazlarında kapasitif kalem kullanmanın kullanıcıya bir defter deneyimini yaşatacağını düşünürek bu doğrultuda hamleler atıyor. 5.3 inç’lik ekrana sahip olan Galaxy Note ile birlikte bir kapasitif kalem sunulmaktaydı. 4.8 inç’lik ekran sahibi olan Galaxy S III’ün boyutlarının bir not defterine yakın olduğunu düşünen Samsung bu cihaz için de kapasitif kalemi aksesuarını sunmuştu.

Görünüşe göre Samsung bu kapasitif kalem hamlesini daha da genişletebilir. Şirketin yapmış olduğu bir patent başvurusu kapasitif kalem ile kulaklık setinin birbirine entegre edilmiş tek bir ürün hâlinde sunulmasına yönelik planları içeriyor. Söz konusu patent başvurusunda normal kapasitif dokunmatik ekranlarla kullanılabilen bir aygıttan söz ediliyor. Ancak işi ilginç kılan şey yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu aygıta kulaklık yetenekleri eklenmiş olması. Kullanıcıların taşımak zorunda olduğu aksesuar sayısını azaltmayı planlayan Samsung bu kalemin gövdesine kablosuz kulaklığı da entegre etmiş. Bu kulaklığın çalışması için Bluetooth teknolojisi mantıklı bir protokol olarak nitelendiriliyor.

Tabii ki bir patent başvurusu, sahibi şirketin piyasaya sunacağı bir ürünün habercisi olarak değerlendirilmemeli. Ancak ASUS’un benzeri bir ürünü sunduğu ortamda Samsung’un da geride kalması beklenemez.

İlgili >> Patent Bolt
İlgili >> Samsung Patent Başvurusu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER