Eğlence

Samsung’un otel ve hastanelere özel TV çözümleri Samsung Forum 2012’de sergileniyor

Bugün İstanbul’da kapılarını açan Samsung Forum 2012‘de Samsung’un otel ve hastanelere yönelik TV çözümleri de sergileniyor. Bu çözümlerin temelini hasta odaları için özel olarak hazırlanmış uzaktan kumanda, hastane veya otellerdeki TV’lerde gösterilecek tüm TV kanallarının ve pay TV yayınlarını uzaktan yönetmeye olanak sağlayan sistem ve otellere özel TV portalı çözümü oluşturuyor.

Samsung’un hastane odalarında yer alan TV’lere özel çözümünün temelini hazırlanmış olan bir uzaktan kumanda oluşturuyor. Hastane odalarında genellikle hastalarında yanıbaşında hasta görevlilerini hızlı bir şekilde çağırmalarını sağlayan veya yatağın pozisyonunu ayarlayan bir kumanda bulunur. Samsung bu kumandaya TV’yi kontrol etme işlevini de eklemiş. Kumandayı kullanarak sesi kontrol etme veya kanal değiştirme işlevlerini gerçekleştirmek mümkün.

Oteller için de özel bir TV portalı sunuluyor. Ağa bağlı TV’lerin kullanıldığı ve tamamen otel ağına bağlı olarak çalışan bu sistem TV izlemenin yanı sıra katma değerli içeriklere veya otel ile ilgili bilgilere hızlı bir şekilde erişim imkânı sunuyor. Sistemin sahip olduğu özel bir yönetim paneli de sistem üzerinde gösterilecek otel ile ilgili duyuruları hazırlama ve yayına alma olanağı sağlıyor. Güney Koreli şirketin sergilediği bir başka çözüm olan sunucu sistem de otel veya hastane üzerindeki tüm TV’lere RF kablosu üzerinden bağlanma, uzaktan kanal ekleme, silme veya kanal sırası düzenleme gibi işlevleri gerçekleştirme fırsatı veriyor.

İLGİLİ HABERLER