Eğlence

Samsung’un oluşturmayı planladığı müzik akış servisini Jay-Z ile geliştirecek

Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerinde kullanılacak bir müzik akış servisi hazırlığı içinde olduğu ve bu servisin gelişimi ve tanıtımı için de ünlü rapçi Jay-Z ile geniş kapsamlı bir anlaşma yapmayı planladığı konuşuluyor. The New York Post’un haberine göre, bu anlaşma karşılığında Jay-Z 20 milyon dolar civarı bir ücret alacak. Gazetenin kaynağı anlaşmanın tüm detaylarının henüz netleşmediğini belirtirken, Jay-Z’nin yeni bir tür müzik akış servisi oluşturmak istediğini dile getirdi.

jay-z-samsung-050613

Samsung ve Jay-Z arasında bir işbirliği kulağa garip gelse de, bir müzik akış servisi oluşturma girişimi endüstrinin şu anki eğilimleriyle büyük ölçüde örtüşüyor. Samsung geçtiğimiz mart ayında da Afrika’da faaliyet gösteren ”the Kleek” isimli mobil müzik akış servisini oluşturmak için Universal Music Group ile bir anlaşma imzalamıştı. Afrika’daki Samsung kullanıcılarının ücretsiz faydalandığı bu servis kapsamında sanatçı, müzik türü, liste bilgilerini görmek; aynı zamanda çalma listelerini ve şarkıların kısa versiyonlarını dinlemek mümkün.

Samsung akıllı telefon ve tabletlerinde Music Hub aracılığıyla bir mağaza hizmeti sunsa da, şirketin müzikal faaliyetler konusunda Apple’ın çok gerisinde kaldığı söylenebilir. Apple’ın iTunes ekosistemine yetişmek için Jay-Z gibi yüksek profilli bir müzik yıldızıyla yapılacak bir anlaşmanın Samsung’a büyük yarar sağlayacağı bir gerçek. Bu tarz bir servisin Güney Koreli şirkete Android ekosistemindeki rakiplerine karşı avantaj sağlaması da son derece yüksek bir ihtimal.

İlgili >> The New York Post

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER