Teknoloji

Samsung’un kullandığı yıldırım işareti Galaxy S6’da yer alacak işlemciyi işaret ediyor

samsung-exynos-7-octa-190215

Samsung Galaxy S6’nın gelecek ayın hemen başında gerçekleşecek resmi tanıtımı öncesinde Samsung ipuçları vermeye devam ediyor. Galaxy S6 için yayınlanan son tanıtım videolarında yıldırıma benzeyen bir ikon dikkat çekiyor. Samsung bu sembolle genellikle hız ve üretkenliğe referans yapıyor, ancak bu yıldırım işaretinin gerçek anlamdan neyi temsil ettiği hakkında bir şey söylemiyor. Ancak cevap çok basit olabilir; Samsung bu işaretle S6’da yer alacak yeni işlemcisini işaret ediyor.

Samsung bu hafta içinde 14 nm tabanlı Exynos 7 Octa yongalarının seri üretimine başlayacağını duyurmuştu. Bu işlemciyi kullanan bir cihazın, mevcut 20nm tabanlı işlemci barındıran cihaza göre yüzde 20 daha yüksek hız, yüzde 35 daha düşük güç tüketimi ve yüzde 30 üretkenlik verimi sunacağı Samsung tarafından belirtiliyor. Eğer bu doğruysa, Samsung Galaxy S6 hem daha uzun pil ömrü hem de daha iyi performans sunacağı anlamına geliyor.

Yeni yongaların üstünde büyük bir “7” rakamı bulunuyor. İki tane 7 rakamını uç uca birleştirdiğimizde de Samsung’un kullandığı yıldırım işaretini elde ediyoruz. Aslına bakarsanız, Samsung Exynos 7 Octa işlemcisini Galaxy S6’da kullanacağını resmen açıklamadı, ancak söylentiler Samsung’un Qualcomm Snapdragon işlemciler yerine Exynos 7 Octa işlemciyi kullanacağını işaret ediyor. Kesin detaylar için 1 Martta Barselona’da düzenlenecek etkinliği beklememiz gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER