Teknoloji

Samsung’un jüri suistimali gerekçesiyle Apple davasının yeniden görülmesine yönelik başvurusu reddedildi

Samsung’la Apple arasındaki hukuk savaşının en popüler ayağını hiç kuşkusuz ABD’deki dava oluşturuyor. Duruşmaların tekrar başlamasıyla gözler tekrar mahkeme salonuna çevrilirken, ikinci etapla birlikte taraflardan gelen taleplere mahkeme heyeti fazla gecikmeden yanıt veriyor. Apple’ın patent ihlalinde bulunan Samsung cihazlarına yönelik olarak kalıcı satış yasağı talebini reddeden mahkeme, Samsung’un da jüri suistimali gerekçesiyle davanın yeniden görülmesine yönelik başvurusunu reddetti.

Samsung, jüri başkanı Velvin Hogan’ı Seagate’le arasındaki husumeti kasıtlı olarak saklamakla suçluyordu. Samsung’un Seagate’in büyük hissedarı olması nedeniyle Hogan’ın da Samsung’a karşı önyargılı bir tututm içinde olduğu iddia ediliyordu. Şirket, yeni duruşma talebine ek olarak tüm jüri üyelerinin Hogan’ın kararlar üstündeki etkisine dair sorgulanacağı bir kanıta dayalı duruşma talebinde de bulunmuştu. Samsung’un taleplerini değerlendirmeye alan Hakim Lucy Koh, talebi reddetti ve durumun Samsung hukuk ekibinin bir sorunu olduğunu dile getirdi. Hogan’ın jüri seçim süreci içinde Seagate’le çalıştığını söylediğini belirten Koh, Samsung hukuk ekibi yeterince dikkatli davransaydı durumun daha önceden ortaya çıkarılabileceğini belirtti.

Hogan’ın dava sonrası verdiği demeçlerden yola çıkan Samsung, Hogan’ı jüri üyelerini haksız bir biçimde yönlendirmekle suçluyor. Röpörtaj vermenin yasak olduğunu belirten Koh, Hogan’ın söz konusu röpörtajlarda ”davaya ilişkin özel bilgileri” paylaştığının kanıtlanması durumunda bir kanıta dayalı duruşmanın düzenlenebileceğini ifade etti. Koh, Samsung’un hukuk ekibinin jüriye yönelik övgülerine de dikkat çekti. Koh’un konuyla ilgili kararı ise sürpriz olarak nitelendirilmedi.

İlgili >> Samsung’un Yeni Duruşma Talebinin Reddine İlişkin Karar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER