Teknoloji

Samsung’un iPhone ile dalga geçtiği reklam 2012’nin en popüler teknoloji reklamı

Aralık ayına girmemizle birlikte yılın “en”leri listeleri de ortalıkta dolaşmaya başladı. Video ölçümleme şirketi Visible Measures 2012’nin en popüler teknoloji reklamlarının bir listesini yapmış. Apple’ın hiçbir reklamının yer almadığı ilk beş listesinin tepesinde Samsung’un Apple’ı iğnelediği Samsung Galaxy S III reklamı yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD’de gösterilen bu reklamda Apple’ın iPhone’u için sırada bekleyen insanlarla dalga geçiliyor, bu insanların Samsung Galaxy S III karşısında yaşadıkları şaşkınlığa vurgu yapılıyordu. Reklamın verdiği ana mesaj ise “bir sonraki büyük yenilik zaten burada” idi. Samsung’un bu reklamı yıl genelinde 71.8 milyon kez görüntülendi, Apple’ın listenin altıncı sırasında yer alan en popüler reklamından dört kat daha fazla görüntülendi. Aslıan bakarsanız, Apple’ın listede yer alan reklamı tam anlamıyla bir reklam değil, yaklaşık yedi dakika süren ve iPhone 5’i tanıtan bir tanıtım filmi. Bu video 18.4 milyon kez görüntülenmiş.

Toshiba ve Intel’in hazırladığı “İçteki Güzellik” temalı reklam filmi 54.4 milyon kez görüntülenirken, NBA yıldızı LeBron James’in oynadığı “LeBron’ın Günü” başlıklı Samsung reklamı da 42.1 milyon kez görüntülendi. İlk on içerisinde Google, LG ve Microsoft’un reklamları da yer aldı. Listenin tamamını görmek ve burada yer alan reklamları izlemek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

İlgili >> Visible Measures

İLGİLİ HABERLER