Teknoloji

Samsung’un ilk Tizen akıllı telefonu Zeke yüzünü gösterdi

Samsung’un ilk Tizen tabanlı akıllı telefonuna ait bir fotoğraf sızdı.

samsung-tizen-zeq900-zeke-280114Güney Koreli MovePlayer sitesi ZEQ9000 olarak adlandırılan Samsung Tizen akıllı telefonuna ait bir fotoğraf paylaştı. Ancak sitenin kaynağına göre bu telefon Zeke adıyla satışa sunulacak. Samsung’un bu markanın tescilini geçtiğimiz ağustos ayında yaptığı söyleniyor.

MovePlayer sitesine göre Zeke’de 4.8 inç ekran, 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon işlemci bulunacak. Akıllı telefonun görüntüsü ve teknik özellikleri karşımızda Galaxy S4’ün bir Tizen türevinin olacağını akıllara getiriyor.

Ne var ki, PhoneArena sitesi bu sızıntının sahte olabileceğini iddia ediyor. Gerçekten de sızan ekran görüntüsünden oynama yapıldığına dair bir izlenim elde ediliyor.

Tizen işletim sistemi Samsung’un Android’e alternatif olarak, Intel ile birlikte geliştirdiği bir açık kaynak kodlu işletim sistemi projesi. Yaklaşık iki buçuk yıldır çalışmaları devam eden Tizen’in artık bu yıl içinde Samsung markalı akıllı telefonlar aracılığıyla kullanıcılara ulaşması bekleniyor. 23 Şubatta Mobil Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirilecek Unpacked etkinliğinde Tizen ile ilgili duyurular görebiliriz.

Ayrıca Samsung’un Tizen’den mobil cihazlar dışında diğer ürünlerde de yararlandığını belirtmek gerekiyor.

İlgili >> PhoneArena, MovePlayer

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER