Teknoloji

Samsung’un gelecek akıllı saati analog-dijital karışımı olabilir

samsung galaxy watch

Samsung 2019 yılında bir hibrit akıllı saat çıkarma planı yapıyor olabilir. Yeni yayınlanan bir patent bunu düşünmemize neden oluyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından onaylanan oldukça kapsamlı bir Samsung patent başvurusu, analog mekanizmalarla birleştirilmiş bir akıllı saati gösteriyor. Bu akıllı saat, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan LG Watch W7‘ye oldukça benziyor.

Ne var ki, patent başvurusunda yer alan detaylı çizimler daha karmaşık bir cihazı işaret ediyor. Görünüşe göre, akıllı saatin şeffaf bir tabakasının olması öngörülüyor. Bu sayede en alttaki analog saat kadranı görünebilecek ya da sadece daha üst katmandaki dijital saat kadranı görülecek.

Aynı zamanda analog saat yüzü üzerinde dokunmatik kontroller çalışacak. Böylelikle akrep ve yelkovanı çevirmek, görüntülenen tarihi ayarlamak da mümkün olacak.

Görünür/görünmez tabakanın AMOLED’den mi, yoksa başka bir malzemeden mi üretildiğini bilmiyoruz. Ancak fikir oldukça parlak görünüyor. Böylelikle saat Samsung’un en yeni Galaxy Watch akıllı saatinin sunduklarının yanı sıra sadece saati söylemek gibi temel bir işlevi de daha uzun pil ömrüyle yerine getirmeyi becerebilecek.

Tabii ki, söz konusu fikir şu anda sadece bir patente dökülmüş. Patentin başvurusu da 2015 yılında yapılmış. Yani, böyle bir ürünü hiçbir zaman görmeme ihtimalimiz de bulunuyor. Ancak tanıtıldığı takdirde, eşsiz özelliği sayesinde Apple Watch’un ciddi bir rakibi olacaktır.

İLGİLİ HABERLER