Teknoloji

Samsung’un Galaxy S5’e benzeyen Galaxy Tab S tabletine ait yeni fotoğraflar

Samsung’un 10.5 inç Galaxy Tab S tabletine ait iki yeni fotoğraf daha sızdı. Galaxy TabPRO 10.1 tablete görünüş açısından bir hayli benzeyen bu muhtemel Samsung tableti aynı zamanda amiral gemisi akıllı telefon Galaxy S5’e olan benzerlikleriyle de dikkat çekiyor.

samsung-galaxy-tab-s-100514-1

SamMobile sitesinin yayınladığı fotoğraflar bu tablete ait olduğu öne sürülen teknik özelliklerin sızmasından hemen sonra geldi. Daha önce verilen habere göre Galaxy Tab S serisi, boyutları 8.4 inç ila 10.5 inç arasında değişecek dört farklı tablet barındıracak. Her birinin WQXGA 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü AMOLED ekranı bulunacak.

Tabletlerin ana ekran tuşlarının parmak izi okuyucusu içereceği de söyleniyor. Böylelikle Samsung ilk kez tabletlerine de parmak izi sensör işlevini getirmiş olacak. Halbuki sızan yeni fotoğraflara göre, Galaxy Tab S’in ana ekran tuşu gayet normal görünüyor. Ancak Galaxy S5’te de normal bir ana ekran tuşunun bulunduğunu ve bu hâliyle de parmak izi okuyucusunun işini gördüğünü belirtelim.

Diğer Galaxy Tab S özelliklerinin arasında sekiz çekirdekli Exynos 5 işlemci, 3 GB RAM, 8 megapiksel arka kamera, 1080p Full HD video kaydı, 2.1 megapiksel ön kamera, kızılötesi port, microUSB portu, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi kişisel erişim noktası, Bluetooth 4.0 LE, GPS ve GLONASS bulunuyor. Her bir tablet kutudan Android 4.4.2 KitKat yüklü olarak çıkacak.

samsung-galaxy-tab-s-100514-2

Sızan görüntüler daha fazla ipucu da içeriyor. Örneğin tabletin arkasındaki iki nokta muhtemelen Samsung’un tablet kılıfı için bağlantık noktaları olarak iş görecektir. Ayrıca Samsung’un Magazine UX adlı kullanıcı arayüzü de yüklü gelecek gibi görünüyor.

Son olarak Galaxy S tabletlerin sadece Wi-Fi ve Wi-Fi ile hücresel bağlantıyı bir arada barındıran seçenekleri bulunacak. Ayrıca perforeli materyal tasarımlı gövde beyaz ve gri olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle sunulacak.

Samsung’un Galaxy Tab S serisini ne zaman duyuracağıysa henüz bilinmiyor.

İlgili >> SamMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER