Teknoloji

Samsung’un esnek AMOLED ekran üretimi gecikecek

Samsung’un esnek AMOLED ekran üretim planlarını ötelediği söyleniyor. Samsung’un YOUM markası altında sunmayı planladığı esnek panellerin 2012’nin üçüncü çeyreğinde çıkacağının belirtilmesine rağmen, seri üretim takviminde bazı sorunlarla karşılaştıldığı ETNews tarafından dile getirildi. Öte yandan Samsung’un geleneksel cam AMOLED panel üretimi de olanca hızıyla devam ediyor.

Örneğin Samsung’un en çok satan cihazlarından biri olan Galaxy S III’te 4.8 inç’lik Super AMOLED HD ekran bulunuyor. En son çıkan Galaxy Note II de aynı teknolojiye sahip bir ekran barındırıyor. Samsung’un gelen talepleri düzgün karşılamak adına cam AMOLED üretimini de artırdığı belirtiliyor. Aslında Samsung AMOLED substrat üretimini aylık 56 bin birimden 64 bin birime çıkarmayı planlıyor. Bu nedenle daha önce esnek ekranlar için kullanılması planlanan üretim hatlarının da geleneksel AMOLED üretimine ayrıldığı belirtiliyor. Cam substratın kullanıldığı geleneksel ekranlardan farklı olarak yeni esnek modeller plastik malzeme kullanacak, bu da daha sıradışı tasarımlara sahip ürünlerin hayata geçmesine olanak sağlayacak.

Esnek AMOLED ekranların katlanabilir akıllı telefon ve tabletlerin dışında farklı tasarımlarda da karşımıza çıkması bekleniyor. Samsung’un cihazların kenarlarıyla sınırlı kalmayan ekranları da gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Örneğin ekranın tepesine de taşacak bir esnek ekran sayesinde kullanıcı burada yer alan durum bildirim bölümü sayesinde neler olup bittiğini cihazı cebinden çıkarmadan, sadece üstüne bakarak görebilecek.

Esnek AMOLED ekranların en erken ne zaman üretime geçeceği konusunda herhangi bir bilgi yok. Aynı şekilde bu ekran teknolojisini barındıran ilk cihazların ne zaman geleceği de belirsizliği koruyor.

İlgili >> OLED-Display

İLGİLİ HABERLER