Teknoloji

Samsung’un esnek AMOLED ekran konsepti şeffaf ve bükülebilir bir gelecek öngörüyor – Video

Samsung’un Mobil Ekran departmanı bir süredir eğilip bükülebilen, rulo hâline getirilebilen AMOLED paneller üzerine çalışıyordu. Hazırlanan bir konsept video bu ekranları kullanacak geleceğin esnek ve şeffaf tabletlerinin neye benzeyeceğini gösteriyor. Videonun anlattığına göre geleceğin esnek ve şeffaf ekranlı tabletleri fotoğraf çerçevesi olarak kullanılabilecek, arttırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde coğrafi konum servislerinin kullanımına izin verecek ve hareketlerle kontrol edilen dijital dergilerin kapısını açacak.

Tabii ki, videoda görülen konseptin gerçek bir ürüne dönüşmesi için daha çok zaman geçmesi gerekiyor. Ancak Güney Koreli şirket 2012 yılında ilk esnek AMOLED ekranlı ürünlerini sunarak işe başlamayı planlıyor. Esnek ve katlanabilir ekranlar hem akıllı telefon hem de tabletlerde kullanılabilecek. Katlanılabilir yapı düşünüldüğünde söz konusu ekranı barındıracak cihaz bir mobil internet / telefon hibridi olabilir.

Aslında esnek ekranlarla ilgilenen tek şirket Samsung değil. Nokia da esnek ekran teknolojisini verimli bir şekilde kullanan ürünler geliştirmenin peşinde. Nokia World 2011’de gösterilen Kinetic konsept cihazı da bu çalışmaların meyvelerinden biri olma niteliğini taşıyor. Ancak Nokia’nın belirttiğine göre o ürünün çıkışına daha üç yıl var. Samsung ürünlerini gelecek yıldan itibaren piyasaya sunacak olmasıyla bu alanda avantajlı bir konum kazanabilir.

Video: Samsung’un Esnek AMOLED Ekran

İlgili – OLED-info

İLGİLİ HABERLER