Eğlence

Samsung’un CES 2013 çıkarmasında ses sistemleri de yer alacak

CES 2013 öncesinde şirketler tanıtacakları yeni ürünlerini göstermeye devam ediyor. Bu hareket planını izleyen şirketlerden biri olan Samsung, fuarda resmen tanıtacağı ses sistemlerine ait bilgi ve fotoğrafları paylaştı. Söz konusu ses sistemleri içinde DA-F60 adını taşıyan Bluetooth hoparlör şirketin ağır toplarından biri olarak öne çıkıyor. Bluetooth üzerinden kablosuz akış için codec olarak apt-X’i kullanan DA-F60, sahip olduğu NFC özelliğiyle de cep telefonlarıyla sorunsuz bir biçimde eşleşebiliyor. Hoparlör, ”SoundShare” adını taşıyan bir özellik sayesinde Bluetooth özellikli televizyonlara da bağlanabiliyor. SoundShare’in akıllara Apple’ın Airplay özelliğini getirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Taşınabilir hoparlörlerin dışında, Samsung ev sinema sistemleriyle de CES 2013’te boy gösterecek. HW-F750 adını taşıyan modeli ”Dünyanın analog teknolojiden faydalanan ilk soundbar’ı” olarak tanımlayan Samsung, DA-F60 gibi HW-F750’yi de Bluetooth ile güçlendirmiş durumda. Bluetooth desteği sayesinde HW-F750’yi de televizyona kablosuz olarak bağlamak mümkün.

Şirketin CES 2013’te tanıtacağı bir diğer ses sistemiyse 1330 watt’lık 7.1 kanallı ev sinema sistemi HT-F9750W. Diğer ses sistemleri gibi Bluetooth desteğine sahip olan HT-F9750W, yine fuarda tanıtılacak olan BD-F7500 Blu-ray oynatıcıyı satın almayı düşünenler için ideal bir seçenek olacağa benziyor. Samsung’un iddialı ses sistemlerinin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı şimdilik belirsiz.

İlgili >> Business Wire

İLGİLİ HABERLER