Teknoloji

Samsung’un Bada işletim sistemi ilk nesil iPhone’dan bu yana en iyi çıkış yapan platform mu?

img_0526

Samsung’un Bada işletim sisteminin çıkışı birçok kişide fazla etki bırakmamıştı. Buna bir de Bada işletim sistemli ilk cep telefonu olan Samsung Wave S8500’ün Android tabanlı Galaxy S’in gölgesinde kalışını ekleyin. Ancak rakamlar farklı dilden konuşuyor. En son akıllı telefon rakamlarına göre Bada birinci nesil iPhone’dan beri en iyi çıkış yapan cep telefonu platformu olarak dikkat eçkiyor.

Samsung, 2010’un üçüncü çeyreğinde kabaca 80 milyon akıllı telefon satışının gerçekleştiği pazarın yüzde 2’sini, ya da 1.3 milyonunu Bada işletim sistemine bağlamayı başarmış. Böylelikle Bada Microsoft’un Windows Mobile platformunun yüzde 1’lik oranla gerisinde yer almış oldu. Bada’nın sadece dört ayda çizdiği bu grafik onu aynı alanda Android’den daha başarılı kılıyor.

Bada işletim sistemli ilk cep telefonu Samsung Wave S8500 900 TL ile 1000 TL arasında değişen bir fiyat aralığında, birkaç aydır Türkiye’de satılıyor. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız Samsung Wave S8500 incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili – Tomi Ahonen

İLGİLİ HABERLER