Teknoloji

Samsung’un Bada 2.0 yüklü akıllı telefonları IFA 2011’de görücüye çıktı

Samsung’un IFA 2011 kapsamında düzenlemiş olduğu Unpacked etkinliğinde tanıttığı bir diğer ürün de Bada 2.0 işletim sistemiyle çalışan Wave 3 oldu. Aslında Wave 3’ün duyurusu bir önceki gün Wave M ve Wave Y ile birlikte yapılmıştı. Bugün düzenlenen etkinlikte ise Samsung Bada platformuna verdiği önemi tekrarladı ve bu kapsamda bu üç yeni Wave cihazını daha ayrıntılı tanıtma fırsatı buldu.

Samsung’un mobil işletim sistemi Bada’nın 2.0 numaralı versiyonu çoklu görev, Wi-Fi Direct ve NFC gibi dikkate değer desteklerle birlikte geliyor. Bu cihazlar arasında herhangi bir internet ağına gereksinim duymadan doğrudan fotoğraf ve dosya paylaşımı mümkün olacak. Aslında diğer Samsung cihazlarında benzer işlev sunulmakta, ancak bu yeni Wave cihazlarında mükemmel bir şekilde optimize edilmiş ve üzerinde çalışılmış seçenekler sunularak ev ağı içinde dosyaların taşınması daha pratik hâle getirilmiş.

Bu yeni Wave cihazları NFC desteği sayesinde mobil ödeme sistemlerini de destekleyecek. NFC destekli Wave cihazları NFC özellikli bir okuyucuya yaklaştırıldığında para transferi gibi çeşitli işlemler gerçekleştirilebilecek. Ayrıca NFC bağlantısı aracılığıyla dosya ve içerik paylaşımı da mümkün kılınacak. Diğer Samsung cihazlarında olduğu gibi, yeni Wave cihazlarında da Samsung Apps mobil uygulama mağazasına da erişim sunulacak.

Samsung’un hafta başında duyurduğu ChatOn adlı anında mesajlaşma uygulaması sayesinde Wave kullanıcıları farklı mobil işletim sistemleriyle çalışan cihaza sahip kullanıcılarla bile iletişim kurma fırsatı yaşayacak. Aslında tüm Samsung cihazlarında ChatOn desteğinin sunulması planlanıyor.

İlgili – Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER