Teknoloji

Samsung’un Apple’ın iPad 3 ve iPhone 5’i inceleme isteği mahkemece reddedildi

ABD yerel mahkemesi bu hafta içinde Apple ile Samsung arasında sürmekte olan yasal savaşta Apple’ın lehine bir karar verdi. Henüz herşey sonuçlandı sanmayın, sadece mahkeme Samsung’un iPhone ve iPad’in gelecek versiyon prototiplerini inceleme isteği reddedildi.

Apple’ın aralarında Galaxy S II, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G ve Droid Charge gibi Samsung cihazlarını inceleme talebini iletip kabul görmesinin ardından Samsung da Apple’ın gelecekte çıkacak telefon ve tabletini incelemek ve eğer müşterilerin kafasını karıştıracak ihtimaller varsa, bunları ortadan kaldırmayı amaçlamıştı. Mahkeme Samsung’un talebini çeşitli nedenlerden dolayı geri çevirdi. Öncelikle, Apple’ın başlangıç şikayeti mevcut ürünlere yönelik ihlâllerle ilgili. Öte yandan, mahkeme Apple’ın ürün yayınlama süreciyle ilgili olarak şimdiye kadar ketum davranmasını, buna karşılık Samsung’un gelecekte piyasaya süreceği cihazları önceden kamuoyuna duyurup, hatta piyasaya çıkış öncesinde ürün dağıtımında bulunmasını dikkat aldı. Her ne kadar mahkeme bu konuda Apple’ı haklı bulmuş olsa da, Apple’ın ticari sırlarına getirilen mahkeme korumasının yeterli olmadığı konusundaki iddiasını yerinde bulmadı.

Aslında Samsung’un talebi Apple’ın iPhone 5 ve iPad 3’ü bu takvim yılında çıkaracağı varsayımına dayanıyordu. Aslında bu varsayımda internette yayınlanan yazı ve haberlerin etkisi var. Mahkeme Apple’ın geçmiş yıllardaki yıllık iPhone çıkışlarına bakarak iPhone spekülasyonlarını dikkate aldı, ancak iPad 2’nin mart ayında tanıtılmış olması nedeniyle bu cihazın halefinin yıl sonuna kadar tanıtılacak olması ihtimâlini zayıf buldu. Her halükarda, gelecek ürünler Apple’ın söz konusu yasal hamlelere girişmesine neden olan iddiaların dışında kalıyor.

Buna rağmen, mahkeme Samsung’un mevcut ürünlerinin gelecekteki iPhone ve iPad modelleriyle birlikte piyasada olma ihtimalini açıkta tutuyor. Apple’ın iPhone 4 ve iPad 2’nin takipçisi olacak yeni modelleri tanıtmasıyla birlikte bu yeni versiyonlar mevcut ürünlerden daha farklı bir sınıfta değerlendirilecek, bu da müşterilerin kafasında karışıklık yaratılması ihtimâlini azaltacak.

Görünüşe göre, Apple ve Samsung arasındaki yasal savaş kolay kolay bitmeyecek.

İlgili – Scribd

İLGİLİ HABERLER