Manşetler

Samsung’un Apple’a rakip olacak S-Cloud servisi 3 Mayısta tanıtılabilir

Samsung’un 3 Mayısta Londra’da düzenleyeceği basın toplantısında tanıtılacak tek ürün Galaxy S III olmayacak gibi görünüyor. Apple’ın iCloud’ına rakip olacağı iddia edilen S-Cloud bulut servisinin resmi tanıtımı da bu etkinlikte yapılabilir. Apple’ın servisinin aksine Samsung’un bulut çözümünde depolanacak içerik türünde herhangi bir kısıtlama olmayacağı söyleniyor. Bu arada Samsung zaten geçen hafta multimedya odaklı bir bulut servisini duyuracağını açıklamıştı.

IFA Küresel Basın Konferansında konuşan bir Samsung sözcüsü mevcut AllShare servislerinin bulut tabanlı depolama bileşeni eklenerek daha güncel hâle getirileceğine dair ipucunu vermişti. AllShare servisi şu anda DLNA yardımıyla evde veya ofisteki telefon, TV, tablet veya PC’ler arasında içerik akışına izin veriyor. Samsung’un bulut çözümünü AllShare servisine eklenmesiyle birlikte mekan kısıtlaması ortadan kalkabilir; fotoğraf, video ve müzik dosyalarının çevrimiçi saklanması sayesinde bunlara her yerden erişim sağlanabilir, yeter ki kullanıcının bir veri bağlantısı olsun.

Samsung’un bu servisi kapsamında kullanıcılara 5 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunulacağı söyleniyor. Daha fazlasını isteyen kullanıcılar için para karşılığında daha fazlasına sahip olmak mümkün olacak. Bir Güney Kore gazetesi servisin 5 Mayısta çıkabileceğini söylemişti. O halde 3 Mayıstaki toplantıda S-Cloud ile ilgili bir şeyler duymak kuvvetle muhtemel. Bu arada Samsung’un S-Cloud altyapısı için Microsoft ile işbirliğine giriştiği de söylenmişti.

İlgili – Maeli Business

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER