Manşetler

Samsung’un Apple’a karşı rekabet planına dair ayrıntılar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasındaki yasal savaş her iki tarafın da karşılıklı iddialarını açıklamasıyla birlikte biraz soğumuşa benziyor. Yine de, her iki şirket arasındaki tansiyon korunmaya devam ediyor. Anton Wahlman adlı bir analist Samsung’un geçtiğimiz haftaiçinde Silikon Vadisi’nde düzenlemiş olduğu bir etkinlikte önümüzdeki birkaç yıl içinde Apple’a rakip olarak ortaya sürmeyi planladığı çeşitli teknolojileri görücüye çıkardığını belirtti.

Güney Kore’den gelen Samsung yöneticileri yanlarında, akıllı telefon ve tablet gibi alanlarda pazar payını arttırmak amacıyla önümüzdeki birkaç yıl içinde uygulamayı düşündükleri teknolojileri gösteren çeşitli yansıları da getirmişler. Yöneticilerin yanlarında getirdiği teknolojiler içinde tablet ekran teknolojisi önemli bir rekabet alanını oluşturuyor. Samsung SID 2011’de yüksek yoğunluklu, 2560 x 1600 çözünürlüklü LCD ekranını tanıtmıştı. Şirket bu ekranı barındıran tableti 2012 yılıyla birlikte piyasaya çıkarmayı hedefliyor. Bununla birlikte şirket söz konusu yüksek çözünürlüklü ekranı rahat bir şekilde çalıştıracak CPU ve GPU’yu geliştirmek için de çeşitli tedarikçilerle çalışmalarını sürdürüyor.

Samsung, Apple’ın girmediği bir alan olan çift ekranlı akıllı telefonlara da ağırlık vermeyi planlıyor. Bu alanda şu anda çok fazla bir ürün yok ve bu nedenle çok fazla bir potansiyel söz konusu. Samsung daha önce piyasaya çıkmış olan çeşitli cihazların eksikliklerini analiz ederek ortaya iddialı bir cihaz çıkarma peşinde. Bu noktada şirketin katlanabilir AMOLED ekranı iş görebilir.

Samsung kol saati gibi kullanılabilecek cihazlara özel ekranlarla da öne çıkma arayışı içinde olacak. Bu cihazlarda bükülebilir polimer plastik ekranların kullanılarak bileğe uyacak ürünler geliştirmenin peşinde olan şirket tek başına bir cihaz değil de akıllı telefon veya tablet ile bir uyum içinde çalışacak ve onların ekosisteminde bir yer tutacak cihaz planlıyor.

Diğer ilginç teknolojilerin arasında Apple’ın AirPlay’ine cevap olacak, WiFi-Direct ve WiFi görüntüleme mimarisini kullanarak 60 fps çerçeve hızına kadar 1080p kalitesinde video içeriğin kablosuz ağ üzerinden aktarılmasını mümkün kılacak teknoloji de bulunuyor. Mobil cihazlara RFID teknolojisinin eklenmesi ve bulut tabanlı telefon da planlar arasında yer alıyor.

Samsung bazı teknolojik gelişimlerde öncü ve şirket kendi üretim sürecinin kontrolüne sahip. Apple ise Samsung’a nazaran OEM’lere daha bağlı bir yapı içinde, hatta bazı bileşenlerini Samsung’dan tedarik ediyor. Bakalım mobil arenanın iki iddialı şirketi arasında gelecekte neler yaşanacak, bunu izlemek oldukça ilginç olacak.

İlgili – The Street

İLGİLİ HABERLER