Manşetler

Samsung’un Apple ile HTC lisans anlaşmasının detaylarını görme talebine mahkemeden onay

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz cuma günü Samsung ABD mahkemesine başvurarak Apple ile HTC arasında varılan lisans anlaşmasının şartlarına erişim talebinde bulunmuştu. Bildiğiniz gibi patentlerinden 10 tanesini ihlâl ettiği gerekçesiyle açtığı dava yüzünden Apple ile HTC 2010 yılından beri mahkemelikti. Varılan lisans anlaşmasıyla birlikte iki şirket bu davalardan vazgeçmiş ve önümüzdeki 10 yılı da kapsayacak şekilde bir uzlaşmaya varmıştı. Samsung’un bu anlaşmanın detaylarını görme isteği mahkeme tarafından kabul edildi.

Samsung ve Apple’ın arasında da bir zamanlar HTC ve Apple’ın arasında olduğu gibi çeşitli patent ihtilafları bulunuyor. Son olarak iki şirket arasındaki bir davaya bakan hakim her iki şirketin de 2014 yılında duruşması yapılacak mevcut davalarına yeni ürünler eklemelerine izin vermişti. Davanın genelinde 19 farklı Samsung ürünü ve Apple mobil cihazı bulunuyor. Son olarak Apple’ın Galaxy Note 10.1 ve Galaxy S III’ün ABD versiyonunu, Samsung’un ise iPhone 5’i dava dosyasına ekleme talepleri kabul edilmişti.

Samsung, Apple ile HTC’nin gerçekleştirdiği patent anlaşmasının, kendisiyle Apple arasındaki sürmekte olan davalara konu olan herhangi bir patenti kapsayıp kapsamadığını merak ediyor ve talebinin esas nedenini de bu oluşturuyor. Özellikle sonu 381 ve 915 ile biten patentler şirketin esas merak noktasını oluşturuyor. Ayrıca Güney Koreli şirket Apple’ın diğer şirketlere sunmadığı herhangi bir eşsiz patenti lisans anlaşmasına ekleyip eklemediğini de bilmek istiyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER