Manşetler

Samsung’un Android’li akıllı medya tableti Galaxy Tab resmiyet kazandı (güncellendi – Galeri)

Samsung’un IFA 2010’daki en büyük bombası hiç şüphesiz Galaxy Tab. Geçtiğimiz hafta işaretlerini vermeye başladığı yeni “akıllı medya cihazını” tanıtan Samsung kendi deyimiyle daha akıllı bir hayata kapı açıyor.

Samsung Galaxy Tab 7 inç’lik, 1024 x 600 çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip olan bir cihaz. Android 2.2 Froyo işletim sisteminin güçlendirdiği bu cihaz en büyük rakibi iPad gibi HTML5 desteğine, ancak bundan da önemlisi rakibinde olmayan Flash Player 10.1 desteğine sahip. Samsung’un 1 GHz’lik Hummingbird işlemcisinin gerekli gücü sağladığı bu cihaz 16 ya da 32 GB’lık depolama seçenekleriyle geliyor. Bunun yanında microSD kart yuvası sayesinde 32 GB’ye kadar ek depolama alanı sağlamak da mümkün.

3G (900 / 1900 / 2100), GSM/EDGE (dört bant) hücresel ağ desteğine sahip olan Galaxy Tab HSUPA 5.7, HSDPA 7.2, WiFi a/b/g/n ve Bluetooth 3.0 kablosuz bağlantı protokollerini de destekliyor. 3 megapiksellik LED flaşlı ve otomatik odaklamalı kamerası 720p HD video kayıt yeteneğine sahip. Ayrıca video aramaları için cihazın önüne de 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera yerleştirilmi. A-GPS, 3.5 mm’lik kulaklık jakı ve entegre hoparlörler de cihazın önemli teknik özellikleri arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Tab’in 4000 mAh’lık bataryasının 1000 dakikalık görüşme süresi sağladığını, ayrıca 1500 saatlik bekleme süresi sunduğunu iddia ediyor. Samsung bu cihaz için “iPhone ve iPad’in yerini alacak cihaz” nitelendirmesinde bulunuyor. Bildiğimiz Android uygulamalarının yaanında Skype ve Gmail’in de yüklü geldiği bu cihaz 1080p full HD video oynatma desteğine de sahip. Belge düzenleme işi ThinkFree’ye, navigasyon işi ise Google Haritalar’a verilmiş. E-kitap okuyucu işlevi de gören cihaz PressDisplay, Zinio, Kobo gibi dijital yayın servislerini de destekliyor.

380 gr ağırlığa sahip olan Samsung Galaxy Tab 190.1 x 120.45 x 11.98 mm’lik boyutlara sahip. Cihazın tanıtımını yapan Samsung Avrupa yöneticisi Thomas Richter bu cihazı ceketinin iç cebinden zorlanmadan çıkardığına göre Samsung Galaxy Tab’i taşıması o kadar da zor olmayacak.

Samsung, Galaxy Tab’in fiyatı hakkında kesin bir bilgi sahibi değiliz. Samsung’un IFA 2010 basın toplantısında bundan bahsedilmedi. Ancak ne zaman piyasaya çıkacağı az çok belli. Galaxy Tab’in bu ayın ortalarında Avrupa’da çıkması bekleniyor. Avrupa’yı ilerleyen aylarda Güney Kore, ABD ve Asya izleyecek.

Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

Galeri: Samsung  Galaxy Tab
[nggallery id=390]

İlgili – Slashgear
İlgili – Samsung Galaxy Tab

İLGİLİ HABERLER