Teknoloji

Samsung’un Android Wear saati ve Tizen akıllı telefonu bu yıl geliyor

Samsung’un 2014 ürün yol haritası 2013 yılındaki gibi yoğun olacağa benziyor. Reuters haber ajansına bir röportaj veren şirketin ürün stratejisinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Hankil Yoon, Samsung’un bu yıl içinde yeni bir Android akıllı saati ve üst sınıf Tizen akıllı telefonu piyasaya süreceğini kaydetti.

samsung-galaxy-gear-2-gear-2-neo-230214-18

Söz konusu akıllı kol saati Google’ın giyilebilir ürünlere özel olarak tasarlanan işletim sistemi Android Wear ile çalışacak. Telefon da bu saatle aynı zamanlarda piyasaya sunulacak.

Samsung’un Android tabanlı ilk akıllı kol saati denemesi Galaxy Gear geçen yılın sonlarına doğru Türkiye piyasasına da giriş yapmış, olumlu ve olumsuz eleştirilerle karşılaşmıştı. Bu yılın başlarında duyurulan ikinci nesil saatler Gear 2 ve Gear 2 Neo ise Güney Koreli şirketin geliştirdiği işletim sistemi Tizen ile yüklü olarak gelmişti.

Gelecek aylarda çıkacak akıllı kol saatinin de Android Wear ile çıkmasıyla birlikte, Samsung giyilebilir ürünleri için üç farklı işletim sistemini denemiş olacak.

Üst sınıf Tizen OS akıllı telefonuyla ilgili olarak ise geçen yıl bu zamanlar söylenenlerle aynı şeyler söyleniyor. Yoon’a göre, başlangıçtaki plan zayıf pazar koşulları nedeniyle hayata geçirilemedi. Bunun ardından şirket stratejisini değiştirmiş ve performansın iyi olduğu birkaç ülkeye odaklanmaya karar vermiş. Bu da Tizen’in geleceğinin gelişmekte olan pazarlarda olabileceğini işaret ediyor. Acaba Türkiye’de bu plan içinde yer alıyor mu, birkaç ay içinde göreceğiz.

Samsung’un agresif fiyatlandırması, teknik özelliklerde fazlasını sunmaktan kaçınmaması ve Tizen işletim sisteminin kullanıcı arayüzünün TouchWiz’den izler taşıması gibi unsurlar göz önünde bulundurulduğunda, gelişmekte olan pazarlardaki kullanıcılar bu Tizen telefonlarına ilgi gösterebilir.

Samsung üst sınıf Tizen telefonunun haziran sonunda, Android Wear akıllı kol saatinin yıl sonuna doğru çıkacağını öngörüyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER