Teknoloji

Samsung’un akıllı TV’lere özel evrim paketi CES 2013’te sergilenecek

Samsung, Akıllı TV’ler için Evrim Seti olarak Türkçeleştirebileceğimiz, 2012 yılında çıkmış olan TV modellerinin yeni nesil uygulamalara uyum sağlamasına katkıda bulunacak yeni araçları gelecek hafta başlayacak CES 2013’te tanıtacak.

2012 yılında çıkan ES9000 serisi gibi bazı modellerin arkasında bir yuva bulunuyor. Bu yuvaya takılacak Evrim Seti içinde yeni bir işlemci, bellek, grafik işlemci barındırıyor. Böylelikle mevcut TV daha hızlı internette gezinme, daha iyi çoklu görev performansı ve daha seri çalışan uygulamalar gibi bazı unsurlar kazanacak. Öte yandan bu paket ses ve hareket kontrol sistemlerine dair çeşitli düzenlemeler de getirecek.

Ses ve hareket sistemlerinde ne gibi değişiklikler olacağı şu an için bilinmiyor. Şu anda bu sistemler sayesinde bir Samsung televizyonunu sesli veya hareketli komutlarla kumanda etmek, kanalları değiştirmek veya uygulamaları açmak mümkün oluyor. TV’de yer alan entegre kamera kullanıcının cihaz arayüzündeki menülerde el ve kol hareketleriyle gezinmesini, aynı şekilde bazı oyunları hareketlerle oynamasını mümkün kılıyor.

Samsung’un 2013 serisi Smart TV modellerinde ses ve hareket tabanlı kontrollere muhtemelen yenileri eklenecektir. Evrim Seti sayesinde geçen yılın modelleri de bu yeniliklerden yararlanır hâle gelecektir. Bu arada Samsung, güncelleme yuvasının sadece tek bir yıl için güncelleme imkanı sağlamakla kalmadığını, her yıl satışa sunulacak Evrim Setleri sayesinde kullanıcıların yepyeni servislerden yararlanabileceğini kaydetti.

2013 model Samsung TV’lerde gelecek Smart Hub’ın da yepyeni bir tasarımla karşımıza çıkacağı söyleniyor. Yenilenmiş arayüzde canlı TV yayını, isteğe göre video servisleri, uygulamalar, internet ve diğer içerikler için beş farklı panel bulunacak. Samsung’un piyasaya süreceği Evrim Setinin ne zaman geleceği veya ne kadara sunulacağı bilinmiyor, ancak yepyeni bir televizyondan daha ucuz olmasını beklemek gerek.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER