Manşetler

Samsung’un akıllı saati Galaxy Gear’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar yayınlandı

Samsung’un bu hafta Berlin’de düzenleyeceği bir etkinlikle Galaxy Note III’e ek olarak akıllı saati Galaxy Gear’ı tanıtacağı şirket yöneticileri tarafından geçtiğimiz hafta doğrulanmıştı. 4 Eylülde gerçekleşecek tanıtım öncesinde VentureBeat tarafından yayınlanan ve Galaxy Gear’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflarda tamamen renkli bir ekrana sahip olan cihaz açık bir biçimde görülüyor.

samsung-galaxy-gear-020913

Galaxy Gear’ın akıllı telefonlara bağlanmak için Bluetooth’u kullandığı belirtilirken, akıllı saatte yerleşik Wi-Fi bağlantısının da bulunduğu ifade edildi. Wi-Fi bağlantısı sayesinde Galaxy Gear’ı satın alanların saatleri üzernden e-postalarını ve sosyal ağları sürekli kontrol etmeleri mümkün olacak. Galaxy Gear’ın kayışına yerleştirilen 4 inç’lik bir kameraya sahip olduğu ve aynı zamanda kopçanın yakınlarına yerleştirilen hoparlör sayesinde akıllı saatin arama yapabilen bir eller serbest cihazı olarak da kullanılabileceği dile getirildi.

Samsung’un yeni tanıtacağı ürünlerini dışarıya sızdırmama konusunda başarılı olduğunu ve daha önce Samsung ürünlerine ait olduğu iddia edilen pek çok sızıntının sahte çıktığının altını çizmekte fayda var. Ancak teknoloji dünyasındaki genel beklenti Samsung’un Galaxy Gear’da 3 inç’lik büyük bir ekrandan şaşmayacağı yönünde. Bu durum Samsung’un geleneksel saat kullanıcılarını ikna etmesi önünde bir engel olarak değerlendirilebilecek olsa da, yerleşik kalp hızı monitörü ve diğer sağlık uygulamalarını barındıracağı söylenen Galaxy Gear’ın Nike Fuelband veya Jawbone Up kullanıcılarının aklını çelmesi çok daha muhtemel duruyor. Samsung’un cihaza sesli komutlar için S Voice uygulamasını yerleştirdiği dile getirilirken, Galaxy Gear’ın tek şarjla 10 saati aşkın bir pil ömrüne sahip olduğu ifade edildi. Yayınlanan fotoğraflardaki cihazın hakiki Galaxy Gear olup olmadığını görmek için  4 Eylüle kadar beklemek gerekiyor.

İlgili >> VentureBeat

İLGİLİ HABERLER