Teknoloji

Samsung’un 85 inç’lik 4K TV’si yurt dışında 30 bin doların altında satılacak

Samsung, CES 2013’te tanıttığı 85 inç’lik Samsung S9 Ultra HD TV ile 4K TV rekabetinde yaklaşık 1 inç’lik bir avantaj sağladı. Rakiplerin aynı düzeydeki ürünlerinin genellikle 84 inç’lik köşeden köşeye uzunluğa sahip panellerle geldiği düşünülerek bu şekilde bir tabir kullanılıyor. Samsung’un sıradışı tasarıma sahip olan bu televizyonu 95 inç ve 110 inç’lik çeşitlerle birlikte Samsung’un CES’teki standında sergileniyor.

Her üç modelde de ekran ressam sehpasına benzer harici bir ayağın içine yerleştirilmiş durumda. Bu sehpa ekranın eğilmesine veya konumunun ayarlanmasına izin veriyor. Öte yandan Samsung 120 watt 2.2 hoparlörleri çerçevenin bacaklarına yerleştirmiş, böylelikle panelin kalınlığının hoparlörlerle artmasının önüne geçilmiş.

Samsung’un bu sıradışı ve aynı zamanda etkileyici tasarıma sahip televizyonunun ne kadara satılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı, ancak çeşitli ipuçları da verilmemiş değildi. The Verge sitesi 85 inç modelin 30 bin doların altında satılacağını dile getirdi. Aslında bu oldukça geniş bir fiyat penceresinin bulunduğu anlamına geliyor, 84 inç TV’lerin yurt dışında genellikle 20-25 bin dolar bandında geldiğini düşünecek olursak, Samsung’un televizyonunun da onlarla tutarlı bir fiyata sahip olacağını söyleyebiliriz. Tabii ki, bu durum aynı zamanda Samsung’un bu 85 inç’lik TV’sinin, eğer gelirse, Türkiye’de 40-50 bin TL civarında bir fiyata mal olabileceği anlamına geliyor.

95 inç ve 110 inç’lik modellerin bu durumda astronomik fiyatlara sahip olması beklenir. Ancak TechRadar sitesi bunların üretime girmeyeceğini iddia ediyor. Aslında mantıklı, bu TV tüketicilerle buluşmasından daha çok Samsung’un üretim gücünün nerelere varabileceğini gösteren bir simge niteliğini taşıyor.

İlgili >> The Verge, TechRadar

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER