Teknoloji

Samsung’un 55 inç kavisli OLED TV’si ABD’de satışa sunuldu

Samsung 55 inç OLED TV’sini geçtiğimiz ocak ayında tanıtmıştı. Bu televizyon nihayet yeryüzünde piyasaya çıkışını gerçekleştirmeye başlıyor. ABD’de yaşayanlar bu TV’ye 8999 dolar (17388 TL) fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

samsung-55-inc-oled-tv-150813Fiyatın bir hayli yüksek olduğu su götürmez bir gerçek, ancak TV’nin ABD’de başlangıçta tahmin edilen fiyatın 6 bin dolar altında sunuluyor olmasının iyi bir haber olduğunu da kabul etmek gerekiyor.

Samsung’un OLED TV’sinde Multi-View adı verilen bir özellik bulunuyor. Bu özellik iki kişinin aynı anda iki farklı görüntüyü tek bir TV üzerinden aktif 3D gözlükleri kullanarak izlemesini mümkün kılıyor. Ayrıca televizyon bu yılın başında çıkan ve daha sonraki yıllarda da göreceğimiz Akıllı Gelişim Kiti ile de uyumluluk taşıyor.

Samsung KN55S9 olarak adlandırılan bu model ABD’de piyasaya çıkan ilk OLED TV olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bu TV’nin hemen öncesinde LG de 55 inç OLED TV modelini bu ülkede geçtiğimiz ay piyasaya sürmüştü. Aslında Samsung’un fiyatta büyük indirim yapmasının bir sebebi olarak da LG’nin piyasaya sürdüğü TV gösteriliyor.

55 inç ekranlı kavisli OLED TV’nin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği veya gelirse bunun ne zaman olacağı şu an için netlik kazanmadı.

İlgili >> Gizmodo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER