Manşetler

Samsung’un 2013 model Galaxy Tab 3 tabletleri yolda

Samsung’un geçen yıl tanıttığı ikinci nesil Galaxy tabletleri Galaxy Tab 2 7.0 ve 10.1’in birinci nesil Galaxy Tab serisi tabletler kadar ilgi çekmediğini söylemeliyiz. Ancak bu durum Güney Koreli şirketin Galaxy Tab serisini yeni nesil ürünlerle zenginleştirmesini engellemeyecek gibi görünüyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mobil Dünya Kongresi’nde yeni Galaxy tabletlerin gelmesi bekleniyor. Bunlarla ilgili dedikodular ise şimdiden ortalıkta dolaşıyor.

samsung-galaxy-tab-2-10-1-on-inceleme-00008

Dedikodulara göre “Santos” kod adıyla anılan yeni Galaxy Tab 3 tabletleri selefleri gibi 7.0 ve 10.1 inç’lik ekranlarla gelecek. Bu ekranların cinsleri veya çözünürlükleri hakkındaysa henüz bir ipucu yok. İşlemci seçimleri de henüz gizemini korumaya devam ediyor. Öte yandan Galaxy Tab 3 modellerinde 5 megapiksel arka kamera yer alacağı belirtiliyor. 3G + Wi-Fi ve sadece Wi-Fi çeşitleri bulunacak bu tabletlerin GT-P3200, GT-P3210, GT-P5200 ve GT-P5210 şeklinde model numaralarına sahip olacağı öne sürülüyor. 7.0 ve 10.1 inç’lik bu Galaxy tabletleri yılın ilk yarısında muhtemelen piyasaya çıkmış olacak.

Bunlara ek olarak Samsung’un “Roma” kod adıyla anılan ve GT-P8200 model numarasını taşıyan daha üst nitelikli bir tabletin çalışmalarını da yaptığı söyleniyor. Bu cihazın teknik özellikleri hakkında net bilgiler olmasa da 5 megapiksel kamera ve 16 ya da 32 GB dahili bellek taşıyacağı söyleniyor. Tıpkı Santos tabletleri gibi bu Roma tableti de 2013’ün ilk çeyreğinde piyasaya girmiş olacak.

Dördüncü olarak “Kona” adlı bir tabletten bahsediliyor. Aslında bu tablet daha önce de dedikoduları ortalıkta dolaşan ve GT-N5100 model numarasına sahip Galaxy Note 8.0 olacak. 8 inç’lik, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü Super Clear LCD dokunmatik ekran ve dört çekirdekli Exynos işlemci sahibi bu tabletin arkasında 5 megapiksel kamera yer alacak. Ayrıca önünde bulunacak ikinci kamerayla da görüntülü görüşmelere izin verecek.

Bu dört Samsung tabletinin de beyaz renkle karşımıza çıkacağı söyleniyor. Diğer renklerin varlığı konusundaysa şu an için net bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan dile getirilen tüm bilgiler henüz dedikodu aşamasında, yani doğruluğu yüzde 100 kanıtlanmış bilgiler değil. Tahmin ediyoruz ki, gelecek ayki Mobil Dünya Kongresinde tablo iyice netleşecektir.

İlgili >>SamMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER