Manşetler

Samsung’un 10. yıla özel Galaxy telefonunda neler olacak?

samsung galaxy note 9

Samsung’un yakında çıkacak amiral gemisi Galaxy S10 modelinin büyük yeniliklerle birlikte gelmesi bekleniyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Galaxy S serisinin 10’uncu yılın şerefine çıkacak olan Galaxy S10’un üç farklı versiyonu olacak. Üstelik Galaxy S10 ile birlikte çıkacak, “Beyond X” olarak nitelendirilen süper güçlü modelde ise 6.7 inç ekran, altı kamera ve 5G desteği bulunacak.

Üç S10 modelinin boyutlarının 5.8 inç (S9’un mevcut ekran büyüklüğü) ile 6.4 inç (S9+’ın ekranından biraz daha büyük) arasında değişmesi bekleniyor. Modele göre her birinde, önde ve arkada toplam üç ya da beş kamera bulunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Ayrıca şirketin S10 modellerinin pil kapasitesini, akıllı telefon veya kulaklık gibi diğer cihazlarla paylaşmasına izin verecek ters kablosuz şarj özelliğini de barındıracağı söyleniyor. Böylelikle Huawei Mate 20 Pro modelinde gördüğümüz bir özellik sunulacak.

“Beyond X” olarak adlandırılan modelin ise 6.7 inçlik büyük bir ekran taşıyacağı söyleniyor. Galaxy Note 9’da 6.4 inç ekran bulunuyor. Ayrıca ikisi önde, dördü arkada olmak üzere toplam altı kamera ve gelecek nesil 5G şebeke desteği de sözü edilen özellikler arasında yer alıyor. “Beyond X” akıllara Apple’ın 10. yıla özel iPhone X konseptini getiriyor. iPhone X, Apple’ın akıllı telefon serisi içinde geleceği dönük önemli bir güncelleme niteliğindeydi. Bunun etkilerini bir sonraki yılda da görüyoruz.

Tüm farklı ekran büyüklükleri ve tasarımlar, S10 ve Beyond X model akıllı telefonların Samsung’un bu ayın başlarında gösterimini yaptığı yeni çentikli ekran türlerini barındıracağını da akıllara getiriyor.

WSJ’ye göre, dört telefonun hepsi şubat ayı ortalarında düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak. Öncelikle üç Galaxy S10 modeli piyasaya çıkacak. Beyond X modeli ise mobil operatörler 5G servislerini faaliyete geçirmeye başladığında çıkacak. Bunun da önümüzdeki ilkbaharda gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu arada Samsung’un gelecek yıl içinde katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon da çıkarmasını bekliyoruz. WSJ, bunun adının da “Galaxy Flex” olabileceğini söylüyor. Ne var ki, bu telefonun ne zaman çıkacağı hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER