Teknoloji

Samsung’tan şık ve akıllı dijital fotoğraf makinesi: ST50

samsung-st50-front-290-x-249Samsung Electronics dikkat çekici, ince ve kullanımı kolay 12.2 MP yeni kamerası ST50’yi tanıttı. Samsung’un yeni ürünü ST50, objektifi hariç sadece 16.6 mm kalınlığında. Cep tipi modeliyle ST50 özellikle sürekli hareket halinde olanlar için çok iyi bir tercih.

Göz alıcı paslanmaz çelik kasası ile, ekstra ince ST50, yüksek kaliteli Samsung lensi ve 3x optik zumunun yanı sıra 2.7 inç LCD ekran bağlantısı sayesinde çerçevelik fotoğraflar çekmenize ve çektiğiniz bu fotografları ve videoları anında izlemenize olanak sağlıyor.

Akıllı fotoğraf makinesi
Yeni ST50, Samsung’un Smart Auto özellikleri ile öne çıkıyor. Bu özellikler arasında çok daha rahat bir kullanım sağlaması ve “odakla ve çek” gibi dijital kamera özellikleri yer alıyor. ST50’yi kullanırken, çekilen yerin özelliğine bağlı olarak Smart Auto, kameranın11 farklı çekim modundan en uygun olanını otamatik olarak seçiyor. Örneğin bir dağ manzarası çekiyorsanız ST50 otomatik olarak manzara moduna geçiyor. Hatta böyle bir çekimin ardından, tek bir obje çekmek istiyorsanız ST50 otomatik olarak portre moduna geçerek, kameranın ayarını değiştirmenize gerek kalmadan bu işlemi kendisi yapıyor.

Samsung ST50 içerisindeki Smart Auto’da aynı zamanda Smart Album (akıllı albüm) programı da bulunuyor. Bu çok kullanışlı programla kullanıcı hafıza kartına kaydedilen herhangi bir görüntüyü, birçok dosya arasından kolaylıkla arayabiliyor. Smart Album kullanıcının dijital görüntülerini otomatik olarak organize ediyor ve bu sayede görüntünün çekildiği tarih veya aya göre fotoğraf, video ya da ses kaydı araması yapılarak aranılan dosyanın kolayca bulunmasını sağlıyor.

Bulanık görüntülere son
ST50 kullanıcılarına yüz tanımlama, gülümseme çekimi, göz kırpma tanımlaması ve güzellik çekimi teknolojilerinden de yararlanma imkanı sunuyor. Dijital görüntü sabitleyici teknolojisinine sahip Samsung ST50, sabitleme ve net görüntü özellikleriyle fotoğraf çekerken el titremesinden ya da beklenmedik hareketlerden kaynaklanan titreşimler sonucu oluşabilecek bulanık görüntüleri engelliyor.

ST50 kullanıcıları fotoğraf çekmenin yanı sıra aynı zamanda video çekimi de yapabiliyor. MPEG-4 video çekim özelliğiyle, kullanıcılar maksimum 800×592 (SVGA) çözünürlükte video çekimi yapabiliyor ve 3x optik zumdan faydalanarak makineyi çok yönlü bir şekilde kullanabiliyor. ST50’nin bir diğer kullanışlı özelliği ise, kullanıcının video çekimi sırasında vereceği ara ya da duraklamalarda çekimi yapılan bölümün herhangi bir yere kopuk bir şekilde kaydedilmemesi. Kullanıcı ?pause’ düğmesine basarak çekime devam ediyor ve bu sayede çekilen tüm görüntüler makineye tek bir dosya halinde kaydedilebiliyor.

ST50’nin bir diğer özelliği ise içerisinde yer alan fonksiyon tanımlama programı. Programda kullanıcının makinenin menüsünde bulunan tüm ayarları daha iyi anlaması için açıklayıcı bilgiler yer alıyor. Bu sayede kullanıcı çekim yaparken hangi ayarın yaptığı çekime daha uygun olduğunu kolaylıkla anlayabiliyor.

ST50
Mega Piksel 12.2 MP
Optik Zum 3x optik zum
LCD Boyutu 2.7″ TFT-LCD (230k p)
ISO Auto, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 (3M Boyut)
Film Modu MPEG4 / SVGA (800×592 @ 20fps)
Boyut 94.2mm W x 55.7mm H x 16.6mm D (lensler hariç)
Teknik Özellikler – Smart Auto- Akıllı Album

– Dijital Görüntü sabityleyici

– Yüz Tanımlama

– Gülümseme Çekimi

– Göz Kırpma Tanımlaması

– MPEG4 Video SVGA çözünürlük

samsung-st50-600-x-514

İLGİLİ HABERLER