Bilim

Samsung’tan güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu: Blue Earth

samsung-blue-earth-rm-eng-290-x-260Samsung’un Blue Earth adı verilen mobil cihazı “yeşil” kavramını yeni bir boyuta taşıyabilir. Plastik su şişelerinin geri dönüştürülmesi ile elde edilen PCM adlı maddeden imal edilen bu telefonda bulunan “eco” modu ile telefonun ekran parlaklığı, aydınlatma süresi, Bluetooth kullanımı ayarlanarak enerji verimli bir şekilde kullanılıyor.

Bu arada telefonda bulunan adım sayacı sayesinde araba kullanmak yerine yürüyerek ne kadar CO2’den tasarruf ettiğinizi görebilirsiniz. Telefonun en güzel tarafı ise arka yüzünün dev bir güneş paneli ile kaplı olması. Bu sayede telefonu güneş ışığı ile şarj etmeniz mümkün oluyor. Enerji tasarruflu şarj aleti ve geri dönüşümlü malzemeden yapılmış ambalajla gelecek olan bu telefonda hangi işletim sisteminin kullanılacağı ve ne gibi donanım özelliklerinin mevcut olduğu henüz bilinmiyor. Fiyatının da henüz belirlenmediğini bekleyelim, ancak telefonun en azından İngiltere’de yılın ikinci yarısında çıkması bekleniyor.İlgili — Pocket-Lint

Güncelleme: Samsung Türkiye Blue Earth ile ilgili bir basın bülteni yayınladı.

Samsung; Dünyanın Güneş Enerjisi ile Çalışan ilk Tam Dokunmatik Ekranlı Cep Telefonu olan “Blue Earth”yı Tanıttı
Samsung Electronics, Barcelona’da düzenlenen Mobile World Congress 2009’da dünyanın güneş enerjisi ile çalışan ilk tamamen dokunmatik telefonu cep telefonu “Blue Earth”i ve Samsung’un çevresel sürdürülebilirlik vizyonunu tanıttı. “The Blue Earth Dream: Samsung Cep Telefonları ile Çevreye Duyarlı Yaşam” sloganı ile yola çıkan Samsung, doğayı ve çevreyi korumaya olan bağlılığını; çevreye duyarlı ürünler ve etkinlikler tasarlayarak pekiştiriyor.

Yassı, kıvrımlı ve parlak bir çakıl taşını sembolize eden tasarımıyla Blue Earth, dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan tam dokunmatik ekranlı cep telefonu olma özelliğini taşıyor. Telefonun arka tarafında yer alan solar panel sayesinde telefonlarını şarj eden kullanıcılar, diledikleri zaman, diledikleri kadar görüşme yapabiliyorlar.

Blue Earth; PCM diye adlandırılan geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. PCM maddesi plastik su şişelerinden elde ediliyor ve bu maddenin kullanımı sayesinde üretim sürecindeki yakıt tüketimi ve karbon emisyonunun azaltılıyor. Cihaz, şarj aleti de dahil olmak üzere, bromine alev geciktirici, berilyum ve ftalein gibi zararlı maddeleri barındırmıyor.
Samsung’un çevreye dost ürün serisinin en son modeli olan Blue Earth artık her zamankinden de önemli olan doğayı korumanın önemine dikkat çekmeye yönelik olarak benzersiz bir kullanıcı arayüzü ile sunuluyor. Bu yeni arayüz, kullanıcının telefonunu tek bir tıkla ekran parlaklığını, arka aydınlatma süresini ve Bluetooth’u enerjiden tasarruf ederek kullananan “Eco mode” moduna geçirmesine olanak sağlıyor. “Eco walk” fonksiyonu sayesinde kullanıcı cihazda yerleşik olarak bulunan bir pedometre ile attığı adımları sayabiliyor ve motorlu bir araç kullanmak yerine yürümeyi tercih ederek CO2 emisyonunu ne kadar azalttığını hesaplayabiliyor. Bu benzersiz fonksiyon, kullanıcılara attıkları adımların değerini hesaplamalarını sağlarken karbon emisyonunu azaltmadaki katkıları sayesinde kaç ağacın kesilmekten kurtulduğunu da gösteriyor.

Ambalajı hem küçük hem de hafif olacak şekilde tasarlanan Blue Earth’ün elbette ki şarj aleti de çevreye duyarlı. Bu şarj aleti bekleme modundayken 0.03W’tan az enerji harcayarak enerji tasarrufu yapıyor. IPP (Entegre Ürün Politikası) Pilot Programı’ndan Sorumlu Avrupa Komisyonu ile gönüllü olarak imzaladığı anlaşmanın bir parçası olarak Samsung, şarj aletinin yükleme yapmadığı zamanlarda enerji kullanımını belirlenen seviyeye indirmesini kabul etti.

Samsung Electronics Mobil İletişimden Sorumlu, Yetkili Başkan Yardımcısı JK Shin, konu ile ilgili olarak, “Samsung’un “The Blue Earth Dream” projesi geleceğe ve çevreye bağlılığını ve verdiği önemi, küçük ama anlamlı bir yenilikle gösteriyor. Çevreye duyarlı ürünleri sunarak ve çevreyi korumaya yönelik etkinlikleri teşvik ederek, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız ile birlikte kendimizi çevreye duyarlı olmaya adadık.” dedi.

İLGİLİ HABERLER