Teknoloji

Samsung’dan yüksek hızlı ve zorlu koşullara dayanıklı microSD ve SD bellek kartları

Samsung, her türlü zorlu koşula dayanıklı SD veya microSD karta ihtiyaç duyanlar için yeni bellek kartlarını çıkardı. Bu yeni kartlar su altında 24 saate kadar dayanırken, tıbbi aletlerin yaydığı manyetik kuvvet kadar güçlü manyetik akımlara karşı koyabilir. Buna bir de yaklaşık 1500 kg.’lık bir aracın üzerinden geçtiğinde bir şey olmamasını ekleyin.

Samsung hem SD hem de microSD kartları iki farklı çeşitte sunuyor. Yüksek hızlı olarak nitelendirilen seride okuma hızları kapasiteye göre 15 MB/s ile 24 MB/s arasında, yazma hızlarıysa 7 MB/s ile 13 MB/s arasında değişiyor. “Plus extreme speed” olarak tanımlanan daha yüksek seride ise okuma hızları 24 MB/s’ye, yazma hızlarıysa 21 MB/s’ye kadar çıkıyor. Daha düşük hıza sahip olan modellerde depolama kapasitesi 2 GB ile 32 GB arasında değişirken, ekstrem hıza sahip olanlar sadece 8 GB ve 16 GB’lık depolama kapasiteleriyle sunuluyor.

Hem hız hem de dayanıklılık açısından üst noktada olan bu kartların fiyatlarıysa biraz yüksek gelebilir. Cihazların yurtdışı satış fiyatlarına baktığımızda, ekstrem hıza sahip kartların 8 GB ve 16 GB’lık versiyonlarının sırasıyla 29.99$ ve 54.99$’a satıldığını görüyoruz. Yüksek hız serisindeyse 2 GB’lık kartın fiyatı 9.99$, 32 GB’lık modelin fiyatı ise 89.99$. Diğer kapasitelerin fiyatları da bu ikisinin arasında değişiyor.

İlgili – Business Wire (Samsung)

İLGİLİ HABERLER