Teknoloji

Samsung’dan Wi-Fi destekli ve çift ekranlı dijital fotoğraf makinesi: DV300F – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, her iki yüzünde de ekran barındıran fotoğraf makinesi modellerine bir yenisini ekledi. 2View/Dual View DV300F modeli 16.4 megapiksellik CCD sensör ve Wi-Fi desteğiyle birlikte geliyor. Cihazın arka yüzünde yer alan 3 inç’lik, 460 bin renk destekli ana ekrana ek olarak ön yüzünde de 1.5 inç’lik, 61 bin renk destekli ikinci bir LCD ekran yer alıyor. DV300F ile fotoğrafın yanı sıra 720p 30fps hızında, mono sesli videolar çekmek mümkün.

Samsung DV300F barındırdığı çift ekran sayesinde kendi fotoğrafını çekmeyi sevenler için büyük bir kolaylık sunuyor. Samsung’un Android ve iOS cihazları için sunduğu Remote Viewfinder uygulamasıyla uyumlu olan bu makine bu sayede kullanıcıların akıllı telefonlarından fotoğraf çekme, telefonun GPS’ini kullanarak çekilen fotoğraflara coğrafi etiket ekleme ve makinedeki videoları izleme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Samsung DV300F’te DLNA desteği bulunmakta, bu sayede çekilen fotorğaf ve videoları aynı ağ içindeki DLNA destekli cihazlar üzerinden görüntülemek mümkün. Facebook, PhotoBucket, YouTube, vb. sitelere de doğrudan içerik yüklemek veya e-posta üzerinden içerik paylaşımı yapmak mümkün. Çoğu Samsung fotoğraf makinesi gibi DV300F’te depolama ortamı olarak microSDHC kart kullanılıyor. Optik görüntü dengeleyicisi sayesinde düzgün video çekimine olanak sağlayan makine ISO 3200’e kadar destek sunuyor. 5x optik zum da özellikler arasında yer alıyor.

Samsung DV300F’in yurtdışı satış fiyatı yaklaşık 200$ olarak belirlendi. Samsung’un bu çift ekranlı dijital fotoğraf makinesini gelecek haftaki CES 2012’de görücüye çıkarması bekleniyor.

Galeri: Samsung DV300F
[nggallery id=779]

İlgili – TheVerge

İLGİLİ HABERLER