Teknoloji

Samsung’dan taşınabilir cihazlar için ince optik disk sürücü: SE-218BB

Samsung, geleneksel DVD yazılıcılara göre yüzde 18 daha ince ve yüzde 8 daha hafif olan yeni optik disk sürücüsü SE-218BB’yi tanıttı. Güney Koreli şirket bu ürünün tablet ve ultrabook’larla birlikte kullanılacağını düşünüyor. SE-218BB, 14 mm’lik kalınlığıyla en ince optik disk sürücüsü unvanını da eline geçirmiş durumda.

Samsung SE-218BB tek USB portunun üzerinden diğer cihazlara bağlanarak hem veri bağlantısını hem de çalışması için gerekli gücü sağlıyor. Android 3.1 Honeycomb ve üstünü destekleyen bu cihaz sayesinde Android tabletler veya ultrabook’lar üzerinden DVD film izlemek mümkün hâle gelebilir.

Samsung SE-218BB 24X CD-ROM; 24X CD-RW, 24X CD-RW, 8X DVD±R kayıt, 5X DVD-RAM kayıt, 6X DVD+R Çift Katmanlı kayıt, 6X DVD-R Çift Katmanlı kayıt, 8X DVD+RW kayıt ve 6X DVD-RW kayıt gibi çoğu medya türünü farklı hızlarda destekliyor. Samsung, oldukça küçük bir alan kaplayan bu cihazın USB üzerinden güç alan bu cihazın ultrabook kullanıcıları için ideal bir araç olduğuna da vurgu yapmış. Samsung’un bu harici optik disk sürücüsü yurt dışında $60 gibi bir fiyattan satılıyor.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER