Eğlence

Samsung’dan şık tasarımlı, Disc to Digital özellikli Blu-ray oynatıcılar: BD-E6500 ve BD-ES6000

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung iki yeni Blu-ray oynatıcısı BD-E6500 ve BD-ES6000’in CES 2012’de duyurdu. Disc to Digital adı verilen yeni bir özelliği ve WiFi  bağlantısı sayesinde yararlanılan çeşitli uygulamaları barındıran BD-E6500 gözde model olma niteliğini taşıyor. Cihaz, WiFi şebekesi üzerinden herhangi bir PC’ye veya diğer merkezi erişim noktalarına ihtiyaç duymadan başka cihazlara doğrudan bağlanabiliyor.

BD-E6500 ince ve şık bir kasada geliyor ve üzerinde iki adet HDMI girişi barındırıyor. Bu sayede bir HDMI girişine oyun konsolu veya set üstü cihazı bağlamak ve BD-E6500’ü de diğer HDMI portu üzerinden TV’ye bağlamak mümkün. Bu şekilde TV’de iki yerine bir adet HDMI portu kullanılmış olacaktır. 3D Blu-ray diskleri destekleyen bu cihaz Full HD 1080p video oynatma desteği sunuyor. Ancak BD-E6500’ü farklı kılan dahili Wi-Fi ve tam donanımlı bir web tarayıcısı barındırması. Bu sayede web içeriklerine erişmek veya WiFi destekli diğer cihazlara bağlanmak mümkün oluyor.

BD-ES6000 modelindeyse BD-E6500’deki 3D ve WiFi özellikleri bulunmuyor. Ancak bu eksikliği bir diskten sadece biraz daha büyük kompakt tasarımıyla kapatmaya çalışıyor. Samsung’un Disc to Digital adı verilen ve kullanıcılara fiziksel DVD’lerinin dijital kopyasını almasını ve sonra bunlara birden fazla cihazdan erişilmesine imkân tanıyan teknolojisini de barındırıyor. Kopyası oluşturulan içeriklere Samsung’un Smart Hub’ında bulunan Flixster uygulaması üzerinden de ulaşmak mümkün oluyor.

İlgili – Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER