Teknoloji

Samsung’dan S21 Ultra için yeni bir kamera uygulaması

samsung galaxy s21 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Pro Modu’nu Galaxy S21 Ultra’nın arka kameralarının dördünde de kullanmanıza olanak tanıyan yeni bir kamera uygulamasını beta sürümü olarak yayınladı. Bu, yalnızca ana ve ultra geniş sensörleriyle sınırlı olmak yerine, her iki telefoto kameranın da desteklendiği anlamına geliyor. Yeni Expert RAW uygulaması Güney Kore Galaxy Store’da yayınlandı, ancak sızıntı kaynaklarından FrontTron, uygulamayı S21 Ultra’larına elle yüklemek isteyecekler için bir APK dosyası paylaştı. Uygulama şimdilik sadece S21 Ultra için ve Android 12 çalıştıran cihazlarda mevcut görünüyor.

Yeni uygulama, Galaxy S21 Ultra’nın bir sınırlamasının üstesinden geliyor. Bu, ana kamera uygulamasının Pro Modunun, dört arka kamerasından yalnızca ikisinde (108 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açı) kullanılabilir olmasıdır. Halbuki 10x telefoto veya 3x telefoto özellikli 10 megapiksel kameralarda kullanılmaz. Pro Modu, kullanıcılara kamera uygulamasında ISO ve deklanşör hızı gibi çekim öğeleri üzerinde manuel kontrol sağlayan ve RAW formatında çekim yapmalarına izin veren gelişmiş bir özelliktir.

https://twitter.com/FrontTron/status/1463337169548832771?s=20

Uygulamanın duyurulmasıyla ilgili olarak yapılan paylaşımda, Expert RAW uygulamasının kayıpsız JPEG ve 16 bit Linear DNG RAW formatlarında çekim yapabileceği belirtiliyor. GSMArena, her ikisi de çok kareli HDR işlemeden yararlanan ancak ikincisinin bir RAW resim dosyasını düzenlerken elde ettiğiniz esnekliği sunduğu görüntüler paylaştı. DNG dosyasını düzenlemek için Lightroom gibi bir uygulama kullandığınızdan emin olmalısınız, çünkü Google Fotoğraflar gibi normal fotoğraf uygulamaları HDR’sini ve diğer çekim sonrası işlemlerini kaldıracaktır.

Samsung’un bu uygulamayı S21 veya S21 Plus için yayınlayıp yayınlamayacağı veya bu uygulamanın işlevlerinin daha sonra ana kamera uygulamasına gelip gelmeyeceği şu an için netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER