Teknoloji

Samsung’dan NFC destekli yapıştırmalar: TecTiles

Galaxy S III’te NFC desteği bulunuyor ve Samsung da bu destekten maksimum şekilde faydalanılması için gereken adımları atıyor. Şirket TecTiles adı verilen küçük kare şeklinde yapıştırmalar çıkardı. Bunlar uygulama başlatmaya, ayarları değiştirmeye veya tek bir dokunuşla telefon numarası çevirmeye olanak sağlıyor.

Samsung TecTiles’ın beşli paketi yurt dışında $14.99 karşılığında satılıyor. Bu paketi satın alan NFC destekli telefon sahipleri telefonlarını yapışkanlara ilk kez temas ettirdiğinde TecTiles uygulamasını yüklemeleri konusunda yönlendirilecek. Bu uygulama sayesinde yapışkanlar farklı işlevler için programlanabiliyor. Alarmı kurma, özel bir uygulama başlatma veya Foursquare üzerinde yer bildirimi yapma sunulan işlevler arasında bulunuyor. Buna ek olarak telefon görüşmesi başlatma veya yazılı mesaj yazma gibi işlevler de Android’in gizlilik ayarları doğrultusunda onay verilmesi hâlinde gerçekleştiriliyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse TecTiles Sony’nin Smart Tags ve LG’nin Tag+ uygulamalarına benziyor, ancak Samsung’un yapıştırmaları daha ucuz ve daha kolay harcanabilir gibi görünüyor. Samsung TecTiles şu an için ABD’ye özel bir ürün havasında, ancak belki yolu buralara da düşer.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER