Teknoloji

Samsung’dan iOS ve Android cihazları için kablosuz yazdırma uygulaması

Samsung kablosuz yazdırma işini daha da kolaylaştıracak yeni bir yöntemin duyurusunu CES 2011 kapsamında gerçekleştirdi. Şirketin bu amaç doğrultusunda uygulamalara odaklanması çok da sürpriz karşılanmaz. Yeni MobilePrint uygulaması sadece Apple’ın iOS platformunu değil, Google’ın Android mobil işletim sistemini de hedefliyor. Geliştirilen bu uygulama sayesinde herhangi bir iOS ya da Android cihazı dokümanlarını aynı ağ içinde bulunan Samsung markalı kablosuz yazıcıdan rahatlıkla alabiliyor.

Söz konusu uygulamayla sadece dokümanları değil, aynı zamanda web sayfalarını, fotoğrafları, haritaları, PDF ve Microsoft Office dosyalarını bastırmak da mümkün. Uygulamayı hem Android tabanlı akıllı telefon ve tabletlerde hem de iPad ya da iPhone gibi iOS cihazlarında kullanarak çıktı alınabilecek. Bu uygulamanın belirtmemiz gereken bir diğer özelliği de cep telefonunu tarayıcı gibi kullanmanıza olanak sağlaması. Kopyalamak istediğiniz şeyin fotoğrafını çekin, bu bir doküman, kartvizit hatta bir insan bile olabilir. Daha sonra bunu çıktısına almak için kablosuz bağlantı aracılığıyla Samsung markalı yazıcıya gönderin.

Samsung’un MobilePrint uygulaması Samsung’un mevcut ve gelecekte çıkacak kablosuz yazıcılarını destekleyecek. Yayınlanan basın bülteninde uygulamanın çıktığı yazmakta, ancak iOS uygulaması için App Store’u kontrol ettiğimizde ne Türkiye ne de ABD mağazasında bu uygulamayı göremedik. Ara sıra kontrol etmeye devam edeceğiz.

İlgili – SlashGear (Basın Bülteni)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER