Teknoloji

Samsung’dan Galaxy telefonlarının güvenlik özellikleriyle ilgili hatırlatmalar

Samsung'dan Galaxy telefonlarının güvenlik özellikleriyle ilgili hatırlatmalar

Samsung, Galaxy akıllı telefonlarının güvenlik tarafında ne gibi özelliklere sahip olduğuna dair hatırlatmalarda bulundu. Telefonlarının Google sertifikasına sahip olduğuna ve uygulamaların Google Play Store’dan indirildiğine dikkat çeken şirket, aynı zamanda Knox ile güvenli bir ortam sağlandığını da belirtiyor.

Samsung Galaxy akıllı telefonları Google sertifikasına sahip, yani Google Play Store ve Google mobil servisleriyle birlikte geliyor. Aynı zamanda Google’ın Gmail, YouTube, Haritalar gibi popüler Android uygulamalarıyla yüklü olarak geliyor. Samsung, sorunsuz bir mobil deneyim yaşamak için Google mobil servislerinin kullanıcılar tarafından güvenli bir şekilde kullanılabilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor. Gerek güvenlik platformları gerekse Google sertifikalı akıllı telefonlarıyla kullanıcılara sorunsuz ve eksiksiz bir mobil deneyim yaşama imkanı sunduğunu da dile getiriyor.

Mobil dünyada kullanıcılar için Google uygulamalarını kullanarak problem yaşamadan işlemleri sonlandırmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Samsung, bilinmeyen kaynaklardan Google uygulamalarının telefonlara yüklenmesinin birçok sorunu beraberinde getirdiğini söylüyor. Samsung’un belirttiğine göre, Google’dan güncelleme almayan akıllı telefonlara alternatif yollarla Android uygulamaları yüklenebiliyor. Akıllı telefonlara APK ile yüklenen Google uygulamaları, ilerleyen süreçte yeni güncellemeleri alamadığından dolayı çalışmasını sürdüremiyor. Yeni güncellemelerin alınamaması açık kaynaklı resmi olmayan APK yazılımlarını engelliyor. Bu nedenle şirkete göre, mobil dünyada hızlı ve kolay işlem yapabilmek için Google sertifika hizmetleri yüklü telefonların tercih edilmesi önem taşıyor. Yepyeni bir Samsung ürününün alındığında, sertifikalı Google uygulamalarının önceden yüklenmiş olarak geldiği hatırlatılıyor.

Samsung Knox ile daha fazla güvenlik

Samsung geliştirdiği ürünlerin yanı sıra hayatı kolaylaştıran yazılımlarıyla da benzersiz bir deneyim sunduğunun altını çiziyor. Knox platformunun güvenli bir cihaz deneyiminin kusursuzca yaşanmasını sağladığını belirten şirket bu platform sayesinde istenilen yerden istenilen şekilde kullanım imkanı sunulduğunu söylüyor. Güvenli olarak çalışma, oyun oynama gibi birçok işlemi gerçekleştirebilme özgürlüğü sağlıyor. Güvenliğin her şeyden değerli olduğu bir mobil dünyada Samsung Knox platformunun, Samsung akıllı telefonlara, tabletlere ve giyilebilir cihazlara üretim aşamasında entegre edilerek geldiğini de hatırlatıyor. Yüksek güvenlik imkanı tanıyan platform, hassas bilgilerin her zaman güvende olmasını da garanti ediyor.

Samsung, üretim aşamasında her bir ürününü günlük kullanıma uygunluğu için çeşitli testlere tabi tuttuğunu da belirtiyor. Zorlu koşullardan geçen cihazların, kaliteden ödün vermemekle kalmadığını güvenliği de garanti altına aldığını belirtiyor. Samsung’un sunmuş olduğu Samsung Members gibi uygulamalar sayesinde de destekleniyor. Samsung Members uygulaması ile kullanıcılar 7 gün 24 saat boyunca cihazların bakımını yapabilmelerinin yanı sıra yardıma ihtiyaç duyulduğunda konusunda uzman kişilerden anında yardım alabiliyor.

Öte yandan Samsung, Galaxy ürünlerinin kalite, yüksek performans ve kolay kullanım özellikleri için birçok testten geçtiğinin de altını çiziyor. Ürünler uzun ömürlü bir kullanım için düşme testi, suya dayanıklılık gibi süreçlerden geçiriliyor. Ayrıca akıllı telefonların uzun ömürlü kullanım sağlaması için yeni gelen güncellemelerin yapılması da çok önemli oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER