Teknoloji

Samsung’dan Apple’a karşı 3G patent zaferi, zararlar tazmin edilecek

Samsung, Lahey’deki Hollanda mahkemesinde Apple’a karşı açtığı davada kazanan taraf oldu. Söz konusu dava eski iPhone ve iPad’lerde Güney Koreli şirketin elinde bulunan 3G patentinin izinsiz olarak kullanılması nedeniyle açılmıştı. Samsung daha önce aralarında iPad 2 ve iPhone 4’ün de bulunduğu eski Apple cihazlarının satışını yasaklatmak için girişimlerde bulunmuş, ancak bunlar rededilmişti. Şirketin elinde şimdi kapı gibi mahkeme kararı var ve bunu Apple’dan patent ihlaliyle ilgili tazminat isteminde bulunacak.

Samsung’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Lahey mahkemesinin verdiği karardan duyulan memnuniyet dile getirildi, kararın Apple’ın kendilerine ait olan teknolojik yenilikleri serbestçe kullandığının kanıtlandığı kaydedildi. Bu karara bağlı olarak Apple ve ürünlerinin yol açtığı zararların karşılanmasına çalışacakları da dile getirildi.

Apple’ın en yeni tablet ve akıllı telefonu söz konusu karardan etkilenmiyor, çünkü Apple radyo şebeke yongasetlerini Qualcomm’dan almaya başladı. Mahkeme de Qualcomm’un ürünlerinin Samsung’un patentlerini ihlal etmediğine karar verdi. Ne de olsa Qualcomm bu teknoloji için gerekli olan patentleri daha önce Samsung’dan lisanslamıştı. Apple’ın da Qualcomm’un müşterisi olarak bu patentlerden yararlanma hakkı elde ettiğine kanaat getirildi.

Samsung’un ne gibi bir zarar tazmini isteyeceği bilinmiyor, ayrıca Apple’dan da kararla ilgili bir açıklama gelmedi. Söz konusu karar iki şirket arasında bir yıldan fazladır süren hukuk savaşında zincirin yeni bir halkası olarak nitelendirilebilir.

İlgili >> All About Phones

İLGİLİ HABERLER