Manşetler

Samsung’dan Android 2.1’li yeni Galaxy’ler: i5800 Galaxy 3 ve i5500 Galaxy 5

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarındaki pazar payını arttırıp daha yüksekleri hedefleyen Samsung, Android işletim sistemiyle çalışan ürünlerin bulunduğu Galaxy ailesine iki yeni üye daha ekliyor. Galaxy 3 ve Galaxy 5 modelleri Android 2.1 sürümüyle karşımıza çıkıyor.

Galaxy 3,  3.2 inç’lik WVGA TFT LCD (240×400) ekrana ve 3 megapiksellik otomatik odaklamalı kameraya sahipken, Galaxy 5’te ise 2.8 inç’lik QVGA TFT LCD (C-tipi) ekran ve 2 megapiksellik FF kamera yer alıyor. Her iki modelde de 150 MB dahili hafıza, microSD kart yuvasıyla 32 GB’a kadar genişletme imkânı, AGPS, Layar gerçeklik tarayıcısı ve 3.5 mm’lik kulaklık girişi yer alıyor.

Samsung Galaxy 3 ve Galaxy 5 modellerinin Temmuz ayında Avrupa ve Asya pazarlarında satışa sunulması bekleniyor. Bu modellerle ilgili ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Samsung Galaxy Serisi ile Hayatı Cebinizde Taşıyın

Merakla beklenen Samsung Galaxy 3 ve Galaxy 5, gelişmiş sosyal ağ seçenekleriyle mobilite tutkunlarına benzersiz bir dinamizm sunuyor.

İstanbul, 28 Haziran 2010 ? Dünyanın lider cep telefonu üreticilerinden Samsung Electronics, akıllı telefon pazarındaki en iddialı modellerinden Galaxy 3 ve Galaxy 5’i satışa sunduğunu açıkladı. Samsung Galaxy Serisi üstün donanım özellikleri ve zarif tasarımıyla cep telefonu kullanıcılarına eşsiz bir akıllı telefon deneyimi vaad ediyor. Galaxy 3 ve Galaxy 5, Temmuz ayında Avrupa ve Asya pazarına sunulacak.

Samsung Electronics Mobil İletişimden Sorumlu, Yetkili Başkan JK Shin konuyla ilgili olarak; “Android platformu ile güçlü bir altyapıya sahip olan Galaxy 5 ve Galaxy 3, kullanıcıların çarpıcı tasarımla sosyal ağa anında ulaşmalarını sağlıyor. Aktif sosyal ağ seçenekleri ile zengin medya deneyimini birleştiren Galaxy serisi, pazardaki en iyi multimedya ve sosyal ağ gücünü sunuyor” açıklamasını yaptı.

Güçlü, akıllı ve sosyal: Samsung Galaxy 3
Android 2.1 işletim sistemine ve TouchWiz 3.0 arayüzüne sahip Samsung Galaxy 3, gelişmiş sosyal ağ özellikleriyle doğrudan, kullanıcıların sosyal yaşamlarına entegre olabilecek bir yapı içeriyor. Galaxy 3’ün en çarpıcı özelliklerinden biri olan Sosyal Merkez (Social Hub) sayesinde kullanıcılar, tek bir rehber aracılığıyla arkadaşlarının sosyal ağ hesaplarına erişebiliyor ve kesintisiz bağlantı kurabiliyor. Galaxy 3 kullanıcıları Facebook, MySpace ve Twitter’daki arkadaşlarıyla tek bir platform üzerinden istedikleri her yerde ve her zaman iletişime geçebiliyor. Sosyal Merkez özelliği aynı zamanda entegre medya tarayıcısı sayesinde fotoğraf yükleme ve düzenlemenin yanı sıra Twitter, Facebook ve Picasa’da paylaşmaya ya da dijital fotoğraf albümü oluşturmaya olanak tanıyor.

Galaxy 3’ün zenginleştirilmiş medya deneyimi, Google’ın mobil uygulamaları ile desteklenerek daha da kuvvetleniyor. Galaxy 3; sesli Google arama, Google Maps, Gmail, YouTube, Google Talk ve Android Market gibi bütün Google servislerini kullanıcıların hizmetine sunuyor. Arttırılmış Gerçeklik özelliği sayesinde Galaxy 3 kullanıcıların, merak ettikleri yerlerin gerçek görünüşlerine ve bilgilerine bir tıkla erişebilmelerine imkan tanıyor. Galaxy 3, Google Maps aracılığıyla öğrenilmek istenen yere doğru tutulduğunda sinema saatleri, mekânın tarihçesi gibi bilgileri anında bildiriyor.

Eğlenceyi ve mükemmeliyeti garantileyin: Samsung Galaxy 5
Android platformlu Galaxy 5’te bulunan Sosyal Merkez (Social Hub) özelliği, kullanıcıların sosyal ağ, e-mail ve arkadaş bilgilerini bir araya getirerek, tek bir rehber listesi oluşturmalarını sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar tek bir ekranda bütün güncellemeleri yapabiliyor ve arkadaşlarıyla istedikleri kanaldan iletişime geçebiliyor. Android Market’in kullanıcılara sunduğu zengin uygulama seçenekleri Facebook, Foursquare, Flickr gibi paylaşım sitelerinde anında fotoğraflarını ya da durumlarını güncellemelerine olanak tanıyor.

Galaxy 5’in ara yüzü TouchWiz 3.0 en hızlı mobil deneyimi sunuyor. Galaxy 5’in öne çıkan özelliklerinden ultra-hızlı metin-girişi Swype, harflerin biçimlerini parmakla çizerek hızlı ve pratik bir şekilde metnin oluşturulmasına imkân tanıyor. Kullanıcıların Galaxy 5’te oluşturdukları metinleri, Facebook için durum bildirisi, Tweet ya da kişisel bir not haline dönüştürmelerini sağlıyor.

Wi-Fi, Bluetooth 2.1 desteklerinin yanı sıra Galaxy 5, HTML5 and HSDPA 7.2 donanımı ile internette en hızlı erişimi ve işlem olanağını sunuyor. 2 megapiksel kameraya sahip Galaxy 5’in bir diğer özelliği ise, Samsung AllShare? Kullanıcılar, Samsung araçları tarafından onaylı DLNA’da video, fotoğraf ve müziklerini düzenleyebiliyor ve oynatabiliyor. Bu teknoloji aynı zamanda Galaxy 5’i Samsung TV’leri için bir kumanda niteliğine dönüştürmeye veya dizüstü bilgisayarlarda video oyunları oynatmaya yarıyor.

İLGİLİ HABERLER