Teknoloji

Samsung’dan anavatanına özel Froyo sürümlü Galaxy K

Samsung’un anavatanı olan Güney Kore Android 2.2 ile yüklü gelen ilk Galaxy S telefonla tanıştı. Aslında Froyo ile birlikte Galaxy’nin adında da ufak bir değişiklik oldu. Galaxy K olarak adlandırılan bu yeni cihaz yaklaşık 1000 TL’ye denk gelen bir fiyattan bu ülkede satışa sunulmuş durumda.

Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunulan Galaxy K, Galaxy S ile aynı teknik özellikleri taşıyor. 3.7 inç’lik AMOLED Plus ekran, 1 GHz CPU, WiFi, Bluetooth, kablosuz ağ bağlantısı paylaştırma imkânı, 8 GB’lık dahili bellek ve Adboe Flash 10.1 desteği bu cihazın barındırdığı önemli özellikler arasında yer alıyor.

AMOLED Plus ise Samsung’un geliştirdiği yeni bir ekran tasarımı. Bu tasarım sayesinde ekran dış ortamlarda daha rahat bir şekilde görünebiliyor. Her ne kadar şu an için bu ekranla ilgili fazla bir bilgi olmasa da, AMOLED Plus’ın Super AMOLED’den biraz daha alt bir teknoloji olduğu konuşuluyor.

Birçok Galaxy S kullanıcısı daha önce internete sızan Froyo sürümünü yüklemiş olmalı. Yüklemeyenlerse sabırlı bir şekilde Android güncellemesinin yayınlanmasını bekliyor. Daha önce geçen ay çıkacağı söylenen bu güncellemenin çıkışının ay sonunu bulması bekleniyor.

İlgili – Samsung Hub

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER