Teknoloji

Samsung’dan açıklama: Galaxy Tab 10.1’in Avustralya’daki çıkış süreci dondurulmadı

Samsung, Galaxy Tab 10.1’in Avustralya’daki satışıyla ilgili olarak ortaya çıkan durumla ilgili bir açıklama yaptı. Dün çıkan habere göre, Güney Koreli şirket Android tabletin Avustralya’daki satış sürecinin dondurulması için Apple ile anlaşmıştı. Ancak Samsung’dan yapılan resmi açıklamaya göre Güney Koreli şirket ile Apple arasında imzalanan karşılıklı anlaşma Galaxy Tab 10.1’in sadece ABD versiyonunun satışını kapsıyor, zaten bu çeşit de Avustralya’da piyasaya sürülmüyor.

Bunun yerine, Samsung Avustralya’da yeni bir çeşit çıkaracak. Bu yeni çeşitte Apple’ın şikayette bulunduğu patentlerin kapsadığı özellik ve teknolojiler bulunmayacak. Farklılıkların ne olacağı bu noktada henüz belli değil. Bu arada Samsung’un Android ile çalışan cihaz serilerinde yasal sorunlarla karşılaşmamak adına düzenleme yapan tek şirket olmadığı belirtiliyor. Benzer şekile HTC’nin de 2012 yılında çıkacak cihazlarını potansiyel zararları kısıtlamak adına yeniden düzenlediği iddia ediliyor.

Samsung’un Avustralya için belirlediği lansman takvimi netleşmiş değil, şirket sadece bu tabletin çok yakında geleceğini belirtmekle yetiniyor. Apple’ın kamuya açıkladı anlaşma terimlerine göre Cupertino merkezli şirket patent ihlâl davasını kaybetmesi durumunda Samsung’un ürünlerini çıkarmakta gecikmesinin yol açacağı zararları ve mühendislerin Galaxy Tab 10.1’i yeniden düzenlemek için sarfettikleri fazla mesaileri karşılamayı garanti etti.

İlgili – AusDroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER