Teknoloji

Samsung’dan 360 derece ve 3D video kaydı yapabilen Project Beyond kamera

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-project-beyond-131114

Samsung Gear VR için yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bir tripod üzerine yerleştirilen elektrikli süpürge robotuna benzeyen bu cihaz Project Beyond adını taşıyor.

Samsung’un San Francisco’da düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen geliştirici konferansında duyurulan Project Beyond sadece 360 derece değil, aynı zamanda üç boyutlu kayıt yapabilen bir ürün olma özelliğini taşıyor. Henüz bir fiyatı olmayan ve ne zaman çıkacağı bilinmeyen bu ürün Samsung’un aralık ayı başında satışa sunmasını beklediğimiz Gear VR sanal gerçeklik başlığıyla birlikte çalışacak.

Project Beyond 360 derece video kamera trendinin en son üyelerinden biri oluyor. Samsung’un ürününün diğerlerinde farkı ise 3D görüntü kaydı yapmaya da izin vermesi. Ayrıca her bir saniye için bir gigabitlik veri tutarında kayıt gerçekleştiriyor. Ayrıca sağlanan bant genişliği üzerinden canlı yayın yapma yeteneği de bulunuyor.

samsung-project-beyond-131114-2

Diğer özellikler arasında stereoskopik kameralar, Gear VR’a kablosuz görüntü aktarımı yapma, uzaktan kameranın konumlandırıldığı yerdeymiş gibi hareket etme de bulunuyor. Örneğin kamerayı dışarıda bir yere koyabilir ve evde otururken sanki dışarıdaymış gibi davranabilir, orada neler olduğunu kameranın bakış açısıyla, Gear VR üzerinden görebilirsiniz.

Project Beyond’un yanı sıra Samsung Oculus destekli Gear VR Innovator Edition’ı da tanıttı. Samsung Galaxy Note’un 5.7 inç ekranını gösterim için kullanan bu cihazın aralık başında çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER