Teknoloji

Samsung’a göre 2009’da cep telefonu pazarı küçülebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoblog.com – Samsung cep telefonu pazarının 2008’de yavaşlayacağı, 2009 için ise global resesyona bağlı olarak küçülme potansiyeline sahip olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Güney Kore’li elektronik devinin daha önce yapmış olduğu araştırmalarda 2008’de satılan cep telefonu sayısının %9 artacağını öngörüyordu. Ancak son birkaç aydır piyasaların içinde bulunduğu kriz nedeniyle bu öngörü de geçerliliğini yitirmiş oldu. Samsung adına konuşan James Chung’a göre cep telefonu pazarındaki büyüme trendi yavaşlayabilir, hatta 2009’da tersine dönerek küçülme yoluna gidebilir.

Samsugn’un bu tahminleri rakibi Nokia’nın tahminleriyle örtüşüyor. Mevcut ekonomik şartlar firmaları pazarı genişletmek yerine mevcut kullanıcı portföyünü korumaya itiyor. Pazarın küçülmesinin devam etmesi ucuz telefonlara olan ilgiyi arttırabilir. Bu durumda yüksek sınıfa mensup telefonların fiyatları düşerken, bazı şirketler de azalacak gelirler nedeniyle zora düşebilir.

Samsung’un açıklamaları tam da BlackBerry’nin üreticisi Research in Motion’un yeni ürünleri Storm ve Bold’un satışlarının şirketin beklentilerini karşılayamamasının üzerinde geldi.

İLGİLİ HABERLER